Lia Olguta Vasilescu, anunt SURPRIZA: „Voi candida la alegerile parlamentare”. Mai ramane la Primarie?

politica

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca va candida la alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an. Ea a mentionat ca isi va pastra si functia de primar.

„Candidez la Camera Deputatilor dar raman in continuare primar. Ii rog pe craioveni sa voteze lista PSD la alegerile parlamentare pentru ca un primar fara un Guvern favorabil nu poate face prea multe“, a spus primarul Craiovei in emisiunea Punct Ochit, de la Oltenia3Tv.

Lia Olguta Vasilescu (PSD) este acuzata de patru infractiuni de luare de mita, de trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de spalare de bani.

Procuorii DNA au stabilit ca in anul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu , personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

„Donatiile respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpata, cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite“, se arata in comunicatul DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: