Lia Olguta Vasilescu, esec major al manifestatiei de la Craiova. Cati pesedisti a reusit sa aduca in strada sub un pretext straveziu

politica

Lia Olguta Vasilescu a insistat sa ii scoata pe membrii PSD in strada, duminica, desi anuntatul miting de protest impotriva „statului-paralel” a fost anulat. Ea a incercat sa testeze capacitatea de organizare in eventualitatea unui miting mai amplu, insa totul a fost un esec.

Sub pretextul unei manifestatii de omagiere a memoriei Regelui Mihai, Olguta Vasilescu si iubitul acesteia, Claudiu Manda, au incercat sa vada cati pesedisti pot scoate in strada in eventualitatea unor manifestatii politice. Ei au anuntat ca peste 8.000 de oameni vor participa la marsul din Craiova, insa duminica au fost prezenti de zece ori mai putin. TVR a anuntat ca au fost aproximativ 1.000 de oameni, in timp ce Digi24 informeaza ca la mars au participat „cateva sute”.

Cu toate acestea, Olguta Vasilescu a sustinut in continuare ca au participat  8.000 de oameni. „Conform estimarilor Jandarmeriei si Politiei Municipale Craiova, au participat aproximativ 8000 de persoane”, a scris Vasilescu pe Facebook. O fotografie postata chiar de ministru arata ca numarul participantilor a fost considerabil mai mic.

craiova

Olguta Vasilescu a negat, in timpul marsului, ca aceasta manifestare este un miting.

”Stiti ca in aceasta perioada convocasem un miting de protest, dar cand s-a anuntat decesul Majestatii Sale, am convoncat conducerea partidului si a organizatiilor locale. E vorba despre toti primarii si consilierii nostri. Sunt coamenii pe care noi i-am convocat. Nu este vorba despre niciun miting. Noi am anulat orice miting de protest. Sunt doar cei pe care noi i-am convocat. Regele Mihai a fost declarat cetatean de onoare al orasului Craiova inca din 2013. De altfel, orasul Craiova este unul dintre putinele care au statui ale Regelui Mihai”, a declarat Lia Olguta Vasilescu pentru Realitatea TV.

Screen Shot 2017-12-10 at 11.40.12

PSD Dolj a anuntat, sambata, ca membrii organizatiei se vor reuni duminica, 10 decembrie, incepand cu ora 11.00, in Piata Tricolorului din Craiova, la bustul Regelui Mihai, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului suveran, depunand flori si candele. PSD Dolj este conduse de senatorul Claudiu Manda, concubinul Liei Olguta Vasilescu.

„Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Dolj impreuna cu conducerea tuturor structurilor judetene si locale (OFSD, TSD, OPSD), primari, consilieri judeteni, municipali si locali vor aduce un ultim omagiu Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, duminica, 10 decembrie 2017, ora 11.00. Depunerea de flori si candele va avea loc la bustul Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei”, se preciza intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, la eveniment urmau sa participe aproximativ 8.000 de social-democrati din judetul Dolj.

PSD Dolj ar fi trebuit sa organizeze sambata, 9 decembrie, la Craiova, un miting impotriva „statului paralel”.

PSD a precizat, insa, marti, ca renunta la mitingurile programate pentru acest sfarsit de saptamana, dupa ce Casa Regala a Romaniei a anuntat ca Regele Mihai a decedat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: