Lia Olguta Vasilescu face din nou SCANDAL, anunta ca-i va aduce pe procurorii DNA in fata CEDO

politica

Primarul Craiovei, vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca va merge sa se planga la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Ea este nemultumita ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, vineri, contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie impotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotarase sa restituie procurorilor dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie.

”Este pe viciu de procedura, faptul ca in cinci zile nu s-a citat DNA. Telenovele continua, o luam de la capat. Asta e, asa e la noi! Eu mi-as fi dorit ca toata farsa asta judiciara se incheie mai repede. Se rediscuta de la capat tot procesul. Tribunalul va constata din nou aceleasi lucruri. Azi nu am castigat nimic si nu am pierdut nimic, in afara de timp. Incalcarea dreptului meu la aparare e evidenta, ma voi adresa CEDO”, a declarat edilul la Antena 3.

Lia Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita si spalare de bani. Ea si-ar fi finantat cu bani negri campania electorala din 2012, sustin procurorii.

Tribunalul Bucuresti a considerat, luna trecuta, ca Liei Olguta Vasilescu i s-a incalcat dreptul la aparare atunci cand au fost administrate anumite probe. Instanta a avut obiectii si la o serie de denunturi si declaratii ale unor martori si a cerut sa fie inlaturate din dosar. Ca urmare, au decis retrimiterea dosarului la DNA.

Procurorii anticoruptie au facut insa recurs, iar judecatorii de la Curtea de Apel le-au dat, vineri, partial, dreptate. Procesul se va relua, practic, de la zero. Lia Olguta Vasilescu si aparatorii sai vor trece din nou prin etapa camerei preliminare la tribunal in conditii in care Curtea de Apel le va specifica in motivarea asteptata luna viitoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: