Lia Olguta Vasilescu lasa balta Primaria Craiova pentru imunitatea parlamentara. Care sunt acuzatiile procurorilor DNA

politica

Primarul municipiului Craiova Lia Olguta Vasilescu a declarat, marti, la Parlament, ca deocamdata pastreaza functia de deputat, urmand sa aiba o discutie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, privind ce functie va alege dintre cele doua, precizand ca va face ceea ce i se cere deoarece este „un soldat disciplinat al partidului”, informeaza News.ro

„Inca nu m-am decis, am termen de 15 zile ca sa imi declar starea de incompatibilitate si apoi inca 30 de zile ca sa pot sa optez. Deocamdata nu am luat nicio decizie, dar mi-am facut toate formalitatile. Nu am decis pana acum, pentru ca trebuie sa am o discutie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului si ce mi se va spune sa fac, asta voi face”, a afirmat Vasilescu, la centrul de primire a deputatilor nou alesi.

Intrebata ce ar prefera intre functia de primar si cea de deputat, vicepresedintele PSD a spus: „E o diferenta foarte mare intre Legislativ si Executiv pentru ca putem sa consideram administratia locala un Executiv in sensul ca aici vorbesti si faci legi, in partea cealalta, construiesti”.

„Nu pot sa nu remarc faptul ca legislatia care priveste autoritatile locale este varza la ora actuala. Sunt sapte legi care se bat cap in cap, 14 pareri de juristi. Este aproape imposibil la ora actuala sa te descurci in hatisul administrativ din cauza legislatiei foarte proaste care trebuie corectata. Daca vin (in Parlament – n.r.), in mod sigur voi corecta aceasta legislatie. M-am apucat deja, impreuna cu toti colegii mei primari de la Asociatia Municipiilor din Romania, am dat proiecte de lege catre Legislativ, nu am inteles niciodata de ce au fost blocate. Acum ne-a venit Codul administrativ de la Guvern, pe ultima suta de metri am vazut ca toate aceste propuneri pe care noi le-am facut au fost luate in considerare si exista in noul Cod administrativ, dar nu stiu cum va trece”, a afirmat vicepresedintele PSD.

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei si spalare de bani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: