Lia Olguta Vasilescu mentine haosul. Precizari in privinta informatiilor privind taierea pensiilor pentru militari si politisti

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut mai multe precizari, duminica seara, la Antena 3, in privinta pensiilor de care vor beneficia militarii, politistii si magistratii. Ea a spus ca pensiile acestora nu vor fi taiate, „dar sa ne raportam si la ceilalti”. Mai multe surse politice au anuntat ca guvernul intentioneaza sa micsoreze aceste pensii speciale.

„Foarte multi dintre cei care sunt in sistem la ora actuala prefera sa plece la o varsta foarte mica in pensie, pentru ca asa cum arata legislatia la ora acuala, poti sa pleci si cu o pensie de 120% fata de salariu, dupa care se actualizeaza pensia respectiva in functie de cresterile salariale ale celor care sunt activi. Se ia 85% din brut si se adauga sporurile si ajunge la mai mult decat ia in mana. Asta inseamna ca daca anul viitor vom creste salariile cu 25%, li se actualizeaza pensiile cu 25%”, a explicat Olguta Vasilescu.

Screen Shot 2017-07-30 at 22.57.37

„Nu va fi taiata nicio pensie, dar vor fi actualizate cu rata inflatiei”, a mai spus ministrul, adaugand ca „varsta de pensionare va fi aceeasi”.

„Nu taiem nicio pensie, dar nu putem sa le dublam. Consider ca pensiile pe care le au militarii si politistii sunt decente, dar sa ne raportam si la ceilalti”, a mai precizat Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai precizat si faptul ca saptamana viitoare va da o ordonanta pentru modificarea legilor pensiilor.

„Avem de gand sa dam o ordonata chiar saptamana viitoare. Dupa aparitia legii salarizarii, ne-am dat seama ca daca nu corectam sistemul, vom ajunge intr-o situatie foarte neplacuta pentru ca economia nu poate sa sustina astfel de cresteri. Prin aceasta ordonanta de urgenta, noi ne-am stabilit cateva principii. Nu scadem nicio pensie aflata in plata. Pentru a nu se spune ca nu a existat predictibilitate in sistem, ne-am hotarat ca termenul ei de intrare in vigoare sa fie pe 15 septembrie. Adica cine vrea sa iasa la pensie, poate sa o faca, dar nu li se mai actualizeaza pensia in functie de salariile celor activi”, a anuntat ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: