Lia Olguta Vasilescu s-a facut de ras, pana si Tariceanu o pune la punct. Precizarile sefului Senatului privind „dublarea salariilor”

news

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca inca din legislatura trecuta s-a stabilit ca majorarea salariilor in sistemul public, prin legea salarizarii unitare, sa se faca etapizat, dar a precizat ca nu a avut o discutie cu ministrul Muncii pe aceasta tema, pentru a vedea care sunt posibilitatile in prezent.

„Cred ca in discutie ar fi trebuit o precizare pentru opinia publica: aceste majorari de salarii banuiesc ca nu vor fi facute dintr-o data, pentru ca evident bugetul nu cred ca poate sa le sustina. Dar spun acest lucru cu o anumita rezerva, pentru ca nu m-am consultat cu doamna ministru (al Muncii — n.r.).

Banuiesc ca dansa a discutat cu Ministerul de Finante pentru a vedea posibilitatile si stiu ca, initial, cand noi am discutat inca din legislatura trecuta despre un proiect de lege de salarizare unica, am convenit ca acest lucru se va face etapizat, in asa fel incat, evident, efortul sa poata sa fie sustinut de buget”, a spus Tariceanu, intrebat de jurnalisti ce opinie are cu privire la o eventuala dublare a salariilor in sectorul bugetar, scrie Agerpres.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat la Romania TV ca de luni incep discutiile cu sindicatele din ordine publica si sanatate despre legea salarizarii unitare. Potrivit acesteia, veniturile pana la pragul de 4.000 lei ar urma sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%. „Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a afirmat ministrul Muncii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: