Lia Olguta Vasilescu, scandal in Parlament: „Sindicalistii sa invete matematica”. Liderul Cartel Alfa a anuntat ca salariile vor scadea semnificativ

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, s-a enervat pe sindicalistii din Cartel Alfa, care au anuntat ca salariile vor scadea cu 16% dupa transferul contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului. Ea i-a indemnat sa „invete matematica”.

„Sindicalistii sa invete matematica”, a declarat Olguta Vasilescu, miercuri, in Parlament.

Liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, a avertizat ca, dupa aplicarea noilor masuri privind plata contributiilor sociale de catre angajati, salariile se vor micsora cu 16%. „Iadul este pavat de intentii bune”, a spus Bogdan Hossu. El a afirmat ca salariile nete ale celor peste 3,2 milioane de romani care lucreaza la firme particulare ar putea scadea peste doua luni cu mai mult de 16 procente, odata cu transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Premierul Mihai Tudose si ministrul de Finante, Ionut Misa, au reiterat, marti, in cadrul reuniunii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, ideea ca trecerea unei parti a contributiilor de la angajator la angajat in 2018 nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici in sectorul public, nici in cel privat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, temele centrale ale discutiilor purtate la Palatul Victoria intre premier, o parte a membrilor executivului si reprezentantii marilor confederatii sindicale si patronale din Romania, in formatul reuniunii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, au vizat proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contributiilor de la angajator la angajat, si cresterea salariului minim brut pe economie.

In ceea ce priveste trecerea unei parti a contributiilor de la angajator la angajat in 2018, premierul Mihai Tudose si ministrul de Finante, Ionut Misa, au reiterat ideea ca aceasta masura nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici in sectorul public, nici in cel privat.

„Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creste. Mediul de afaceri mi-a spus ca e o oportunitate de a-si plati mai bine oamenii”, a subliniat seful executivului, referindu-se la efectele acestei modificari legislative.

In comunicat se arata ca patronatele au apreciat ca este vorba despre „o masura foarte buna”, sindicatele s-au pronuntat pentru „pastrarea actualei legislatii in ceea ce priveste plata contributiilor pe salarii”.

Totodata, potrivit aceleiasi surse, cresterea salariului minim la 1.900 de lei incepand de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreata de reprezentantii sindicatelor si nu a intampinat opozitie din partea celor ai patronatelor, cu mentiunea ca este necesara dezvoltarea infrastructurii, in special in zona transporturilor si agriculturii, pentru exploatarea optima a potentialului pe care il are Romania in materie de dezvoltare a afacerilor.

„In context, premierul Mihai Tudose a anuntat ca actualul guvern are in vedere o schimbare de paradigma in ceea ce priveste infrastructura de transport si a facut referire la intalnirea pe care urma sa o aiba in cursul de azi, pe aceasta tema, cu reprezentantii Bancii Mondiale”, se mai arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: