Lia Olguta Vasilescu se rasteste din nou la presedintele Iohannis. Sugereaza ca ministrii PSD nu se vor mai prezenta la Cotroceni pentru a da explicatii

politica

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine, referitor la intentia presedintelui Romaniei de a initia o mediere intre Guvern si BNR, ca aceasta nu este necesara, mentionand ca fiecare institutie trebuie sa isi asume responsabilitate.

„Klaus Iohannis este un om politic si ne asteptam de fiecare data de la el la decizii politice si, bineinteles, si la replici politice. Singurul lucru pe care il asteptam de la domnia sa este sa nu ascunda adevarul atunci cand in cadru privat are anumite idei, anumite optiuni. Noi consideram ca ar fi bine ca toate aceste lucruri sa fie cunoscute. (..) Mie mi-a placut foarte mult intalnirea pe care am avut-o cu Klaus Iohannis pentru ca mi-a facut impresia ca stie legea salarizarii, ca este de acord cu ea, ca i se par niste principii foarte corecte si chiar mi-a dat niste sfaturi foarte bune, vis-a-vis de dialogul avut cu sindicatele”, a declarat Lia Olguta Vasilescu la Romania Tv.

Ministerul Muncii a precizat ca ar trebui ca stenograma discutiilor avute cu seful statului sa fie publica: „Atunci o sa avem si o alta notiune despre Klaus Iohannis, alta decat atunci cand se da jos de pe bicicleta”.

„In cadru privat a fost foarte in regula ca si persoana. (..) Nu vad un motiv pentru care ar trebui sa ne solicite prezenta domnia sa. Daca are nevoie de explicatii are suficienti consilieri la Cotroceni incat sa-i dea aceste explicatii despre legislatia existenta si chiar nu vad motivul. Mediere nu cred ca este cazul sa faca intre noi si vreo institutie sau intre noi si sindicate. Nu cred ca este cazul de nicio mediere, cred ca fiecare trebuie sa isi asume ce are ca si responsabilitate.(…) In acele vremuri (n.r. in perioada Guvernului Emil Boc), BNR isi asuma inflatia, acum toata lumea o da in curtea Guvernului”, a mai spus ministrul.

Seful statului spunea ca va aduce la Cotroceni ambele parti, insa miercuri anunta ca discutiile cu guvernatorul BNR au loc la ora 12.00, in timp ce premierul Dancila va merge la Palatul Cotroceni in cursul zilei de vineri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: