Liberalii au decis cum isi vor selecta candidatii pentru europarlamentare. Diferente majore fata de modul arbitrar din PSD

politica

Consiliul National al PNL a adoptat, sambata, criteriile, procedura si calendarul privind desemnarea candidatilor la europarlamentare.

Astfel, membrii PNL care vor sa candideze in alegerile europarlamentare isi vor depune candidatura la Secretariatul General pana la data de 1 octombrie.

Dosarul de candidatura va cuprinde un CV profesional, un CV politic si un proiect pentru activitatea in cadrul Parlamentului European, iar pentru a putea candida pe listele PNL, membrii partidului trebuie sa reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Primul loc pe lista de candidati va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea presedintelui PNL.

In cadrul listei de candidati ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate 4 candidati plus unul supleant. Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate in functie de rezultatul la alegerile locale si parlamentare si de sondajul de opinie efectuat de partid.

„Ierarhia candidatilor pe lista va fi stabilita in functie de apartenenta candidatilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentarii echilibrate a euroregiunilor si de punctajul dobandit de fiecare candidat”, a stabilit BPN al PNL.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienta politica, experienta administrativa si profesionala, experienta in relatii internationale si calitatea proiectului depus.

Evaluarea candidaturilor se va face de catre BEx, in baza unui punctaj aferent fiecarui criteriu.

„Forma finala a listei de candidati va fi votata cel mai tarziu in data de 15 noiembrie, de catre Biroul Politic National, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx”, au stabilit liberalii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: