Liberalii i-au convins pe liderii PPE sa faca obiectiv din intrarea Romaniei in Schengen: „Asteptam de 10 ani, nu mai poate fi amanata”

politica

Delegatia PNL prezenta la Congresu PPE de la Rotterdam, condusa de Nicolae Ciuca, a impus introducerea unui paragraf referitor la sustinerea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen intr-o Rezolutie de pozitie, arata un comunicat de presa al partidului.

Paragraful introdus de delegatia PNL preve ca „Romania, Croatia si Bulgaria indeplinesc toate conditiile necesare pentru a adera la spatiul Schengen si asteapta in continuare adoptarea deciziei de aderare in cadrul Consiliului. Locul Bulgariei, Croatiei si Romaniei este in spatiul Schengen, mai ales acum, cand ne confruntam cu multe provocari umanitare si de securitate la granitele UE”.

”Si in timpul acestei crize, asa cum am facut de atat de multe ori inainte, Romania a dovedit ca poate securiza granitele externe ale Uniunii Europene si frontierele externe ale spatiului Schengen.

Acest lucru este spus si de Comisia Europeana de peste zece ani si este ceea ce spune Parlamentul European de foarte mult timp. Romania asteapta de zece ani sa adere la spatiul Schengen si credem ca aceasta decizie nu va mai fi amanata”, a argumentat Nicolae Ciuca in discursul sau in fata delegatilor la congresul PPE.

El a adaugat ca decizia respectiva trebuie sa fie una bazata exclusiv pe merite.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: