Liberalii ii cer lui Gabriel Oprea sa dea explicatii: De ce a avut NEVOIE de coloana oficiala?

politica

Liderii politici incep sa reactioneze fata de moartea tanarului politist Cosmin Bogdan Gigina. Liberalii ii cer vicepremierului Gabriel Oprea sa dea explicatii, sa spuna de ce a avut nevoie de coloana oficiala.

”Nu asa se face domnule vicepremier, Oprea, ministru al Afacerilor Interne! Nu se asteapta doua zile, sa va mai ganditi daca este cazul sau nu sa admiteti ca politistul care a decedat facea parte din coloana dumneavoastra oficiala.

Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Politiei Capitalei sa minimalizati o tragedie. Trebuie sa furnizati familiei, opiniei publice, colegilor politisti toate informatiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesara deplasarea in regim de coloana oficiala, cu ce viteza se deplasa coloana?

O politica responsabila inseamna asumare si transparenta, asa ca va solicit sa reveniti asupra exercitiului de comunicare cu care sunteti dator opiniei publice”, e mesajul Alinei Gorghiu, co-presedintele PNL.

Si deputatul PNL Dan Cristian Popescu ii cere lui Gabriel Oprea sa raspunda la o serie de intrebari esentiale legate de tragicul eveniment.

”Dupa mai bine de 24 de ore in care am vazut doar stiri pe surse si declaratii contradictorii, comunicatul dat in aceasta dimineata de catre Politia Capitalei nu reuseste decat sa ridice si mai multe semne de intrebare.

Acest caz este, dupa parerea mea, de o gravitate fara precedent si asupra lui nu poate pluti nicio umbra de indoiala. Avem nevoie de raspunsuri clare referitor la misiunea politistului din acea seara, altfel se creeaza un precedent extrem de periculos pentru o societate democratica. Demnitarii trebuie sa inteleaga ca institutiile statului si functionarii, oricare ar fi acestia, NU sunt la dispozitia domniilor lor si nu le pot folosi in scopuri personale, la orice ora din zi si din noapte, dupa bunul plac. Iar daca o fac, trebuie sa-si asume consecintele si sa plateasca.

Domnul ministru Gabriel Oprea trebuie sa iasa public, urgent, sa raspunda tuturor intrebarilor opiniei publice si in secunda urmatoare sa isi prezinte demisia. Orice tertip ‘legal’ va folosi, indiferent de rezultatul anchetei, Oprea este vinovat din punct de vedere moral pentru moartea unui tanar.

Daca nu va avea curajul sa-si asume si va continua sa se ascunda in spatele unor comunicate seci, intr-un limbaj tehnic si indescifrabil, luni, in Parlamentul Romaniei, ii voi adresa, in calitate de deputat, urmatoarele intrebari:

1. Care a fost programul domniei sale marti seara?

2. Este adevarat ca se intorcea de la restaurant atunci cand a avut loc accidentul?

3. De ce a avut nevoie de coloana oficiala? Unde se deplasa?

4. Care era viteza cu care se deplasa coloana oficiala?

5. A folosit vreodata personalul MAI in scopuri personale sau de partid?

Avand in vedere speculatiile din presa conform carora ministrul Oprea venea de la o intalnire oficiala de la sediul SRI, am sa cer acestei institutii sa confirme informatia si sa precizeze intervalul orar la care a avut loc intalnirea.

De asemenea, cer Politiei Capitalei sa faca publice convorbirile intre membrii coloanei oficiale si traseul stabilit in seara respectiva.

Daca tot soiul de cazuri de coruptie, mita, trafic de influenta si alte situatii asemanatoare au fost musamalizate ani la rand de catre politicieni si institutii, o astfel de tragedie nu trebuie trecuta cu vederea”, e cererea deputatului Dan Cristian Popescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: