Surse: Liberalii, nemultumiti de impunerea drept candidati la europarlamentare a lui Claudiu Manda si a Mariei Grapini: cei doi si-ar putea pierde locurile fruntase de pe lista comuna PSD-PNL

politica

Maria Grapini, Claudiu Manda, protest, liberali, nemultimiti, liste, europarlamentare, Nicolae Ciuca

Desi postul de televiziune Antena 3, detinut de familia lui Dan Voiculescu, s-a grabit sa anunte ieri componenta listei de candidati PSD-PNL la alegerile europarlamentare, se pare ca lucrurile nu sunt batute in cuie.

Fruntasii PSD si PNL s-au inteles, in mare, asupra candidatilor, dar in privinta a doua nume liberalii au rezerve: Claudiu Manda, impus pe lista pe locul 4, gratie influentei sotiei sale, Lia Olguta Vasilescu, si Maria Grapini, impusa gratie presiunilor facute de Dan Voiculescu.

Surse din PNL si PSD care au vrut sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru aktual24.ro ca lista este departe de a fi acceptata de ambele parti. Si asta pentru ca presedintele PNL, Nicolae Ciuca, insista „sa se faca o evaluare foarte serioasa a activitatii fiecarui candidat pus pe lista, indiferent de apartenenta sa politica”.

Fostul premier ar fi insistat ca pe lista sa fie prezenti „candidati competenti, seriosi si bine pregatiti”, au precizat sursele.  Claudiu Manda este cotat drept unul dintre cei mai mari „chiulangii” din Parlamentul European in aceasta legislatura, iar Maria Grapini, devenita faimoasa pentru mesajele sale agramate, nu exceleaza la capitolul „afaceri europene si limbi straine”.

Mai mult decat, cercetari sociologice solicitate in ultima vreme de PNL, dar nepublicate, releva un fapt alarmant pentru conducerea partidului: votantii liberali resping categoric astfel de candidati nepregatiti si impusi „pe pile”, existand riscul ca acesti alegatori sa voteze nu alianta PSD-PNL, ci Alianta Dreapta Unita.

In plus, prezenta pe lista coalitiei de guvernare a unui nume „cu probleme” nu numai ca duce la pierdere de voturi in bazinul electoral al unuia dintre cele doua partide, dar poate mobiliza si electoratul nehotarat, care va vota „impotriva”, asa cum s-a intamplat de atatea ori in istoria recenta, de la voturile contra lui Ponta la cele contra lui Dragnea.

„Fara o lista solida, procentul aliantei PSD-PNL nu poate atinge potentialul maxim al celor doua partide”, a precizat un inalt responsabil liberal, reiterand ideea ca lista coalitiei nu este inca finalizata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: