Liberalii nu semneaza sesizarile facute de USR la CCR cu privire la legile justitiei: „Mie nu-mi plac povestile astea”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti ca liberalii nu semneaza sesizarile la CCR privitoare la legile justitiei anuntate de USR, deoarece sunt iesite din termen, informeaza Agerpres.

„PNL a atacat in termen constitutional toate legile justitiei – 303, 304, 317 – si legea de modificare a ANI la Curtea Constitutionala, in termenul prevazut de lege. Asta ca le dam semnaturi si la altii… Pai parlamentari semneaza mai multe sesizari la Curtea Constitutionala? Doi: Este iesit din termen. Trei: Noi am atacat la CCR. (…) Eu am incredere in colegii mei – numai anul trecut am avut trei sesizari la CCR care au fost validate de Curtea Constitutionala – (…) ca au capacitatea de a formula sesizari la CCR care sa aiba temeiuri extrem de solide de neconstitutionalitate. (…) Mie nu-mi plac povestile astea. Nu am spus niciodata cuvinte rele despre USR, desi lucrul acesta nu este valabil si in cazul colegilor nostri din Opozitie. Nu voi spune nici acum. Ii rog sa-si consume energia fix pentru batalia cu PSD”, a spus Orban, intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri pe Facebook.

El a sustinut ca in cazul in care sesizarile liberalilor nu vor fi admise de CCR, „meciul” privind modificarile la legile justitiei nu s-a terminat.

„Chiar daca nu vor fi admise toate solicitarile noastre, nu s-a terminat meciul. Presedintele Romaniei este o stanca in calea oricarei tentative de incalcare a independentei justitiei si de punere in umbra, intre paranteze, a campaniei anticoruptie. Presedintele Romaniei oricand are capacitatea de a identifica si din eventualul raspuns pe care il primim de la CCR posibile temeiuri de atac la Curtea Constitutionala. Razboiul este departe de a se termina”, a afirmat Orban.

USR a anuntat marti ca va depune, pana la sfarsitul acestei saptamani, mai multe sesizari la Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse legilor justitiei si a facut un apel public la PNL, dar si la toti parlamentarii independenti pentru a semna sesizarile.

„Nu exista argumente pentru care parlamentarii Opozitiei sa nu se alature acestui demers absolut vital pentru Romania”, se arata in comunicatul USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: