Licitatie la Primaria Bucuresti. A pierdut cu cel mai MIC pret, a castigat oferta cea mai MARE

news

Un antreprenor din Bucuresti dezvaluie cu ce s-a confruntat la o licitatie pentru refacerea Teatrului Odeon, aflat in subordinea Primariei Capitalei.

Inginerul Florin Vlad este proprietarul firmei Vlad Group, cu care s-a prezentat recent la o licitatie pentru refacerea fatadei Teatrului Odeon. El a avut cea mai mica oferta, de aprox. 600.000 de euro, si era convins ca va castiga. Insa, surpriza, a castigat cel cu oferta cea mai mare, de peste un milion de euro. Revoltat, el a adresat o scrisoare publica membrilor comisiei de licitatie. „Sa va fie rusine”, se incheie mesajul lui Vlad.

„Acum 3 saptamani Vlad Group se inscria la o licitatie publica pentru refacerea fatadei Teatrului Odeon. Avand de departe cel mai bun pret, speram ca vom castiga. Nu doar ca nu a fost aleasa oferta noastra, de aprox. 600.000 euro, a fost ales competitorul cu cea mai scumpa oferta, de peste 1.000.000 euro. Nu vom face contestatie, pentru ca eu unul nu vreau sa intru intr-o casa in care nu sunt binevenit. Am ales doar sa le trimit o scrisoare pe care o fac publica, si imi voi dedica timp si energie sa aduc acest caz la cunostinta opiniei publice. Nu acuz pe nimeni de necinste in lipsa unor dovezi, acuz doar de rea intentie si de risipa a banului public. Iar cei acuzati de mine in mod direct sunt cei din comisia de evaluare enumerati mai jos in scrisoarea trimisa de noi catre ei astazi, pe care o redau mai jos:

Catre:
1. Daniela Neata-presedinte
2. Teodora Lazar-membru
3. Georgeta Andrei-membru
4. Adina Alexe-membru
5. Dan Lacatus-membru
6. Alexandru Coriu- membru

In drumul lor, cateodata, oamenii se lovesc de ziduri, se lovesc de obstacole pe care viata le pune inaintea lor. Voi, cei enumerati mai sus, sunteti parte a unui zid de care ne-am lovit noi cand, de buna credinta fiind, am considerat ca lumea voastra poate fi altfel decat o credeam, poate fi un loc in care oamenii corecti si cu bun simt isi au locul.
Se pare ca, azi cel putin, ne-am inselat. Inca nu a venit timpul!

Asa cum v-am spus, nu vom incerca sa intram cu forta intr-o casa in care nu suntem bine veniti. Nu vom contesta in instanta decizia voastra absurda prin care intelegeti sa desemnati castigator pe cel mai scump competitor. Alegeti sa risipiti banii pentru ca nu sunt banii vostri, dar nu asta-i cel mai mare rau pe care-l faceti. Cel mai mare rau pe care-l faceti e ca, prin nesimtirea voastra, raniti niste copii, raniti niste tineri care au pus suflet in acest proiect, au incercat sa ma convinga de faptul ca merita sa ne inscriem in aceasta cursa, au muncit zi si noapte sa raspunda tuturor solicitarilor voastre, si au crezut, da, au crezut ca se poate!
Pe ei i-ati lovit, nu pe mine. Eu sunt tabacit si nu puteti sa-mi faceti altceva mai mult decat o noua cicatrice. Pentru ce mi-ati facut mie, va iert. Pentru ce le-ati facut lor nu meritati sa fiti iertati.
Va asigur de faptul ca voi cheltui si timpul si energia necesara pentru a va face de rusine, pentru ca de rusine sunteti.
Sa va fie rusine!

Presedinte S.C. Vlad Group,
ing. Florin Vlad.

P.S. Justificarile voastre sunt de tot absurdul:
1. Ne acuzati ca vrem sa punem plasa STNB pe fatada si sa scumpim(!!!) lucrarea, cand nici prin cap nu ne-a trecut asa ceva. Uitati-va in procedurile de executie. Numai prostii nu stiu ca varul ataca metalul. Resursa suplimentara alocata de noi era plasa de fibra de sticla sau de otel zincat (plasa de rabitz) si avea rolul de preluare a contractiilor acolo unde tencuiala era prea groasa, nicidecum pe intreaga suprafata, dar pe voi nu v-a interesat asa ceva. Voi, din rea intentie, ne acuzati de lipsa de profesionalism si de prostie. Nu noi suntem prostii, ci voi, daca va inchipuiti ca asemenea povesti cusute cu ata alba va pot apara sa nu va faceti de rusine.
2. Ne acuzati ca nu v-am scris pe exemplarul in copie pe toate documentele „conform cu originalul” in conditiile in care v-am predat un exemplar original complet al documentatiei. Va ascundeti in spatele unor probleme de forma si asta imi arata ca sunteti niste oameni mici, mici de tot. Si cand te gandesti ca eu, in prostia mea, credeam ca am in fata oameni de onoare.
3. Ne acuzati ca nu putem justifica pretul cand, daca voiati sa cititi, ati fi observat ca noi va aratam in explicatiile pe care ni le-ati solicitat ca putem face economii de 80.000 euro din chirie schela, si alte 20.000 euro din renegocierea cu furnizorul de tamplarie, deci un total de 100.000 de euro. Da, afirm cu toata raspunderea, lucrarea putea fi facuta in conditii de excelenta intr-un buget de 500.000 de euro, nu de 600.000 cum am ofertat noi, dar pe voi nu va intereseaza asta.

Inca odata, Sa va fie rusine!”, este mesajul transmis de Florin Vlad, postat pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: