Licu se pensioneaza la 52 de ani, pensie speciala de 5.000 euro/luna. Plus salariul de judecator CCR din partea PSD

politica

Bogdan Licu, numit recent judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PSD, se pensioneaza la varsta de 52 de ani. El va avea o pensie speciala de aproximativ 5.000 de euro pe luna, pe care o va cumula cu salariul de judecator CCR.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat marti pensionarea procurorului Bogdan Licu. CSM a decis trimiterea catre presedintele Romaniei Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din functie prin pensionare a lui Bogdan Licu.

Licu va iesi la pensie incepand cu 10 iunie 2022, cu cinci zile inainte sa isi inceapa mandatul de judecator CCR.

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 10.06.2022, a domnului DIMITRIE – BOGDAN LICU, prim – adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, scrie in minuta de sedinta a CSM.

Conform unor surse judiciare citat de hotnews.ro, Bogdan Licu ar putea avea o pensie de aproape 28.000 de lei pe luna.

Bogdan Licu a fost numit judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PSD, primind 208 voturi in plenul Camerei Deputatilor. Cristi Danilet, propunerea USR, a primit 59 de voturi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: