Lider din Opozitie, aparare SURPRIZA pentru Ponta: „Afara cu procurorul Uncheselu din magistratura”

news

Reactie suprinzatoare a presedintelui PNTCD, Aurelian Pavelescu, in cazul urmaririi penale declansate de DNA impotriva lui Victor Ponta. Pavelescu sustine ca „justitia a fost confiscata de politruci”.

Pana mai ieri adversar dur al lui Victor Ponta, Pavelescu s-a transformat brusc in sustinator al premierului si solicita ca procurorul DNA Jean Uncheselu sa fie dat afara.

„Procurorul Uncheselu, adus la DNA din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor (un parchet de pe langa o judecatorie), este cauza principala a imensului scandal privind demiterea guvernului. S-au repezit sa reactioneze Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Presedintii PNL, Gorghiu si Blaga, Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, Consiliul Superior al Magistraturii, iar Parlamentul, angajand o procedura constitutionala, a dat votul prin care a refuzat sa solicite urmarirea penala a Primului-ministru, Victor Ponta. Au venit si ambasadele sa indice cum e cu democratia si statul de drept. Iar PSD a acuzat ca e vorba despre lovitura de stat.

Pe intelesul tuturor, cum stau lucrurile in drept. Adevarul juridic e mai presus de orice, mai presus de interesele partidelor si ale unor institutii care au fost implicate in jocul politic, in afara legii.

Adevarul este ca NU poate fi formulata o acuzatie de conflict de interese in cazul numirii unei persoane in functia de ministru de catre premier, indiferent de persoane si de partide. Este dincolo de dubiu, iar ICCJ s-a si pronuntat in acest sens, irevocabil, ca numirea este de natura politica si se realizeaza prin proceduri politice legale si constitutionale specifice. Adica, spre exemplu, un prim-ministru poate numi in functia de ministru chiar un frate, o sora, un unchi, un fost partener de afaceri, daca sunt indeplinite procedurile constitutionale, daca Parlamentul in comisii si, apoi, prin vot, a hotarat asa.

Dar Uncheselu spune ca NU. Pe ce se bazeaza? Nu ne spune. Ca asa vrea el, ca el este justitia, ca el este legea insasi. Ca asa interpreteaza el. Iar cine se opune e tradator de tara. Ce vorbesti, d-le? Eu cred ca Uncheselu, fara nicio experienta profesionala, e slab pregatit si ar trebui dat afara din magistratura. Si, daca este asa, Klaus Iohannis, Gorghiu, Blaga, il citez si pe Ludovic Orban (care, desi de buna-credinta, nu stie absolut deloc drept, cazand in penibil) etc., ce sustin ei?

M-as fi asteptat ca, dupa votul din Parlament, scandalul sa se incheie, pentru ca procedura constitutionala s-a inchis. Dar, nu si nu. Ce-i mai grav, Klaus Iohannis ataca Parlamentul, comportandu-se ca un fel de sef mistic al legislativului. Iar, ca sa se inchida cercul, langa Uncheselu apare Livia Stanciu, fost procuror comunist, banuita ca si-a exercitat influenta sa distruga un om nevinovat – cazul Rarinca. Zice Stanciu ca parlamentul incalca legea: care lege, bre? Ori nu stiti Constitutia? Nu s-a pronunta Parlamentul in temeiul unui text legal (constitutional)? Toti acesti infiltrati in magistratura, care fac jocuri politice sub protectia robei murdare, sa plece!

Ei sunt cel mai mare pericol la adresa democratiei. Inca ceva. Daca un politician a comentat/contestat o hotarare judecatoreasca definitiva, CSM a sarit ca ars, ca e atac la justitie. Dar cand CSM ataca un vot al Parlamentului, are dreptul?! Justitia a fost, fara indoiala, confiscata si compromisa de politruci!”, a scris Pavelescu pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: