Lider PLUS: „Augustin Lazar a facut compromisuri oribile, nu are autoritatea morala sa fie in functia in care este acum”

politica

Valeriu Nicolae, locul 12 pe lista pentru europarlamentare a Aliantei USR-PLUS, afirma intr-un text publicat pe pagina sa de Facebook ca Augustin Lazar „este un fost comunist care a facut compromisuri (din punctul meu de vedere oribile) pentru a promova in cariera lui in timpul lui Ceasca si, deci, nu are autoritatea morala sa fie in functia in care este acum”.

Mesajul lui Nicolae apare in contextul unei ample campanii declansate impotriva lui Augustin Lazar de catre binomul PSD-Antena 3. Evidentiind dezinformarile de la Antena 3, Nicolae tine sa afirme totusi ca Lazar a fost un „oportunist”.

„#fluierandinbiserica

Cazul domnului Lazar este o dovada aproape perfecta a ipocriziei in care ne inecam. Ipocrizia marlaneasca si revoltatoare a comunicatorilor PSD/ALDE si ‘jurnalistilor’ Antenei 3 care promoveaza un mesaj fals de ‘tortionar’ in timp ce ei sunt platiti de un sociopat care isi turna familia la securitate si care a furat la greu sau de Dragnea. Ipocrizia celor care nu vor sa accepte ca Lazar, procurorul drag presedintelui, aparatorul doamnei Kovesi si implicit al zeitei justitiei este un fost comunist care a facut compromisuri (din punctul meu de vedere oribile) pentru a promova in cariera lui in timpul lui Ceasca si, deci, nu are autoritatea morala sa fie in functia in care este acum.

Lazar si foarte multi altii care sunt mari sefi acum, oameni pe care ii pupam in fund in corporatiile pe unde lucram pe bani buni sunt in buna parte fosti mahari sau rude ai maharilor comunisti. Faptul ca Lazar a fost un oportunist nu il face deloc exceptional in lumea noastra. Lucrurile bune pe care le-a facut Lazar nu pot sterge in totalitate pacatele trecute daca nu acceptam ca aplicam aceasi masura si pentru Voiculescu si ‘gasca lor’. Noi nu suntem sfinti desi e foarte probabil sa stam mai bine decat alti idoli la care ne-am inchinat cum ar fi Monica Macovei sau Traian Basescu. Asteptarile astea ipocrite ca cei care ne conduc sa fie perfecti desi nici unul dintre noi nu este asa ne imping in extreme. Ne forteaza sa facem alegeri radicale si ilogice. Lazar nu e Sfantul Gheorghe asa cum nici Voiculescu sau Ghita nu sunt Satana. Sigur ca ultimii doi sunt mult, mult mai toxici pentru Romania dar asta tot nu il face sfant pe primul. De facut ne facem bine dar o sa mai dureze”, a scris Nicolae pe Facebook.

Potrivit paginii de internet a PLUS, Valeriu Nicolae este Reprezentantului Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru problematica romilor. Inainte de a deveni Reprezentant Special, el a fost secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Anterior, a detinut pozitii de nivel inalt la cateva ONG-uri internationale majore, precum World Vision, ERIO si Reteaua ONG-urilor europene pentru drepturile romilor (ERGO). De asemenea, este fondator al think-tank-ului Policy Centre for Roma and Minorities si cofondator al European Roma Policy Coalition. De asemenea, Valeriu Nicolae este producator de film si scriitor. Nu in ultimul rand, a primit in 2013, de la presedintele Parlamentului European Martin Schulz, Premiul European pentru Cetatenie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: