Lider politic, anunt privind schimbarea radicala a scenei politice: „PSD va ceda guvernarea, saptamana viitoare, peste trei sau sase luni. Pentru mult timp”

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi anunta ca, in curand, PSD va fi nevoit sa cedeze guvernarea, ca urmare a gravei crize interne. El este convins ca PSD nu se va mai intoarce la putere pentru mult timp.

„E limpede ca, in urma acestei crize, PSD va pierde guvernarea. Pentru mult timp (batalia interna si reconstructia vor dura ani de zile). Ponta, Grindeanu sau Dragnea inteleg ca isi vor lua la revedere de la putere. Dar primii doi nu mai aveau oricum ce pierde si au intrat in logica ‘pana la capat, cu orice risc’. Nu e clar, pentru moment, cand va fi cedata guvernarea – saptamana viitoare, peste trei sau sase luni.

Dar nici macar nu e foarte relevant pentru analiza: cu cat se prelungeste razboiul intern, cu atat partidul va fi mai afectat si mai slab. De acum, cea mai importanta problema pentru Romania devine starea Opozitiei. Care a fost mult timp in criza: in timp ce PNL a baltit inutil in asteptarea unui lider deplin, in lipsa caruia echipa nu se leaga si nu se mobilizeaza, USR s-a consumat in razboaie interne mai degraba mici.

De azi, acesta tranzitie post-alegeri va fi clarificata si inchisa. In mod normal, Orban preia PNL si Nicusor revine in USR. Toata lumea e mai matura, mai clarificata si mai responsabila. Echipele de conducere din USR si PNL au toate premisele (si, cred eu, au datoria) sa lucreze impreuna impotriva PSD (orice mai inseamna asta), fara a se mai consuma in boscorodelile minore care i-au facut mari pe Firea si Dragnea.

Opozitia incepe sa isi schiteze din timp un Guvern si un program, luand in calcul ca pulverizarea majoritatii parlamentare o poate aduce oricand la putere. Daca aceste mutari nu reusesc si cele doua PSD-uri scapa din incercuire, doar o miscare de tip Macron a lui Ciolos mai poate schimba lucrurile. Problema e ca aceasta, ca orice miscare de revolta anti-sistem, nu se poate naste decat in buza alegerilor. Si mai e foarte mult pana atunci”, a scris Ovidiu Raetchi pe Facebook.

Sorin Grindeanu s-a bucurat, sambata, de o primire entuziasta din partea a sute de membri PSD din Timis. Acestia au scandat „Jos Dragnea, jos mafia!”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: