Lider politic: „Suntem 20 de milioane, 6.300 de refugiati reprezinta o problema? Este rusinos”

news

Europarlamentarul Monica Macovei, presedintele partidului M10, sustine ca a votat pentru cote obligatorii de refugiati pentru toate statele, precizand ca intrarea in Uniunea Europeana inseamna obligatii si drepturi.

„Am votat pentru cote obligatorii de refugiati pentru toate statele. Am intrat in Europa, asta inseamna ca avem si obligatii, si drepturi. Romania va primi bani. Intre 2014 — 2016, exista prevazut un miliard de euro pentru tarile care iau refugiati, tocmai pentru a nu fi ceva impovarator, mai ales ca este criza economica inca in multe tari. Deci, vom crea si locuri de munca”, a afirmat Monica Macovei, vineri, intr-un comunicat de presa.

Europarlamentarul considera ca printre refugiati se vor infiltra si agenti care vin din Statul Islamic cu intentia sa comita acte teroriste, insa refugiatii vor sta in tabere, nu vor fi liberi sa circule.

„Acolo (in tabere – n.r.) trebuie sa se faca trierea: intre refugiatii economici, intre refugiatii politici si intre acei agenti care vin din Statul Islamic cu intentia sa comita acte teroriste.Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba”, este de parere Macovei.
Macovei mai spune ca in aceste conditii serviciile de informatii din toata Europa trebuie sa isi faca treaba.

„Suntem o tara de 18 — 20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiati reprezinta o problema? Este rusinos, e dezonorant pentru noi sa spunem ca nu suntem capabili sa-i primim, in conditiile in care primim si bani pentru asta”, a spus europarlamentarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: