Lider sindical, despre Victor Ciorbea: „Fostul nostru coleg de miscare sindicala Victor Ciorbea ne-a abandonat”

news

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat ca „miscarea sindicala” este obligata sa continue „batalia” privind reforma fiscala la CCR, avand in vedere ca Avocatul Poporului i-ar fi „abandonat” pe sindicalisti.

„Este de datoria si obligatia noastra, a miscarii sindicale din Romania, sa ne continuam batalia, chiar daca fostul nostru coleg de miscare sindicala Victor Ciorbea ne-a abandonat. Au trecut mai bine de trei luni si a iesit public, ieri am vazut, cu niste mici chitaieli pe niste site-uri de stiri, cum ca noi am fi vinovati de faptul ca domnia sa, din 15 noiembrie si pana in prezent – in 15 noiembrie i-am pus la dispozitie un dosar consistent, o analiza pe Drept constitutional care il indemna pe domnul Ciorbea sa sesizeze imediat Curtea Constitutionala, pentru a stopa aplicarea acelui act normativ. (…) Asta ne obliga pe noi sa ne ducem batalia pe mai departe, fiindca Parlamentul Romaniei nu va putea sa amane la nesfarsit dezbaterea legii de aprobare a Ordonantei 79, va purcede sa faca acest lucru in aceasta sesiune parlamentara. Asta ne va da noua posibilitatea sa o atacam de data asta la Curtea Constitutionala”, a spus liderul BNS, in cadrul unei mese rotunde organizate la Bistrita de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

Dumitru Costin a precizat ca, in cazul in care sindicalistii nu vor avea castig de cauza la CCR, va fi sesizata si Curtea Europeana de Justitie, deoarece ar exista o incalcare a Codului european de securitate sociala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: