Liderii Aliantei Dreapta Unita au depus „peste 500.000 de semnaturi stranse pe bune” odata cu lista cu candidatii europarlamentare. Drula: „Si-au facut planuri, ca in Rusia lui Putin, sa stea la putere cate 10 ani”

politica

Alianta Dreapta Unita, europarlamentare, esec, AUR

Liderii Aliantei Dreapta Unita au depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), listele cu candidatii la alegerile europarlamentare, context in care presedintele USR, Catalin Drula, a transmis ca partidul sau, PMP si Forta Dreptei vor avea liste comune la toate scrutinele din acest an.

„Mergem impreuna la toate aceste randuri de alegeri”, a afirmat Drula.

„Sunt peste 500.000 de semnaturi stranse pe bune, in realitate, de la romani, nu facute prin birouri. Astazi, cele trei partide care formeaza Alianta Dreapta Unita – USR, PMP si Forta Dreptei – depun candidaturile cu multa incredere, cu increderea milioanelor de romani care sunt in spatele nostru, care isi doresc o schimbare a unei puteri abuzive, corupte si incompetente”, a declarat presedintele USR.

„Tara trece printr-un necaz si este batjocorita de o putere abuziva careia nu ii mai convine democratia. Si-au facut planuri, ca in Rusia lui Putin, sa stea la putere cate 10 ani, nu e clar primul care e, dupa aia urmeaza ceilalti, cate 5 ani. Si-au batut joc de alegerile din Romania. Nu am mai intalnit nicio putere care sa vorbeasca despre alegerile democratice ca despre un deranj, ca despre ceva care enerveaza pe oameni”, a mai spus Catalin Drula.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a amintit ca s-au facut contestatii privind alianta formata cu USR si Forta Dreptei, care nu au avut succes.

„Au incercat prin toate instrumentele sa blocheze Alianta Dreapta Unita, au schimbat regulile in timpul jocului, au cerut eliminarea noastra de pe buletinele de vot, dar n-au reusit”, a aratat el.

La randul sau, presedintele Forta Dreptei, Ludovic Orban, i-a indemnat pe alegatori sa se prezinte la urne.

„Pe 9 iunie este vorba despre drumul pe care o ia Romania. Cetatenii romani trebuie sa inteleaga un lucru simplu: intr-o democratie, puterea apartine fiecarui om. Puterea este folosita doar prin exercitarea dreptului de vot”, a subliniat el.

Pe primele locuri pe lista de candidati a Aliantei Dreapta Unita pentru alegerile europarlamentare se afla Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Marius Botos (USR), Cristina Madalina Pruna (USR), Violeta Alexandru (Forta Dreptei).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: