politica

Liderii AUR confirma ca deputatul Dumitru Focsa si-a agresat sotia: „Credem ca familia este un sanctuar care trebuie aparat de manifestari agresive”

Reprezentantii Aliantei pentru Unirea Romanilor confirma ca un deputat AUR de Constanta este cercetat de politisti dupa ce si-ar fi agresat sotia, mentionand ca a fost demarata si o ancheta interna in cadrul formatiunii politice.

„Referitor la incidentul in care ar fi fost implicat un deputat de Constanta al Aliantei pentru Unirea Romanilor, va transmitem urmatoarea pozitie oficiala a partidului: Suntem ferm impotriva oricarei forme de violenta fizica sau psihologica. Credem ca familia este un sanctuar care trebuie aparat de manifestari agresive, iar autoritatile sunt obligate sa cerceteze si sa solutioneze neintarziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Aliantei pentru Unirea Romanilor a demarat o ancheta interna si va propune o decizie in conformitate cu prevederile Codului de Etica al partidului. In functie de gravitatea faptelor, sanctiunile pot merge pana la pierderea tuturor functiilor in cadrul partidului”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de AUR.

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 02,00, politisti din cadrul Postului de Politie Lumina au fost sesizati, prin apel 112, de catre o femeie, ca ar fi fost agresata fizic de sotul sau, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

„Deplasati la fata locului, politistii au constatat faptul ca cele sesizate se confirma, fiind identificate persoanele in cauza, respectiv un barbat, de 57 de ani, dar si persoana vatamata, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenta. Politistii au solicitat o ambulanta, personalul medical acordand ingrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzand transportarea la spital. Politistii au intocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reiesind risc iminent, insa femeia s-a opus emiterii unui ordin de protectie provizoriu”, a informat IPJ, printr-un comunicat de presa.

In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

Totodata, intrucat s-a constatat faptul ca la incident a asistat si o minora, a fost solicitata interventia unei echipe din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, in vederea dispunerii masurilor legale, conform competentelor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

18 minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago