Liderii PNL refuza sa vina la ziua lui Citu. Doar trei PNL-isti au raspuns la invitatia presedintelui PNL, ceilalti ii cer demisia

politica

Florin Citu refuza sa demisioneze de la sefia PNL, desi sunt cel putin 40 de organizatii care ii solicita acest lucru. Citu i-a chemat, joi seara, la sediul central al PNL pe liderii PNL pentru a sarbatori ziua sa de nastere, care este pe 1 aprilie, insa au venit doar trei oameni.

UPDATE Au mai venit si Violeta Vijulie si Monica Anisie

De la ora 19:00 era programata, la sediul PNL din Aleea Modrogan, o intalnire informala convocata de Florin Citu cu ocazia zilei sale de nastere. Pana la ora 20.00 au venit doar Theodor Stolojan, Alina Gorghiu si Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al PNL, informeaza G4Media.

Anterior, liderii PNL i-au cerut lui Citu sa demisioneze de bunavoie, insa acesta a refuzat. Capii revoltei sunt chiar cei care l-au sustinut pe Citu la congresul din septembrie, prim-vicepresedintii Rares Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur si Iulian Dumitrescu.

Surse din conducerea partidului au declarat pentru Digi24.ro ca, in cazul in care Florin Citu „nu va dori sa aiba o plecare lina”, adica sa accepte sa demisioneze, liberalii nu il vor mai lasa pe acesta sa ramana in functia de presedinte al Senatului.

Presedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru, a scris, intr-un editorial pentru Digi24.ro, ca Nicolae Ciuca trebuie sa fie presedintele partidului: „M-am alaturat imediat colegilor mei care cred ca PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, asa cum e o regula nescrisa a organizatiilor politice romanesti, in jurul celui care se afla in fruntea administratiei, care are o viziune de ansamblu asupra mersului Romaniei, care elimina blocajele sau lipsa de dialog din relatia cu organizatiile locale sau cu parlamentarii. Si sa fim sinceri: un om construit intr-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregatit pentru lumea politica. Nicolae Ciuca este primul roman dupa Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai inalta decoratie pe care fortele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetatean american. Este cea mai puternica garantie de profesionism, performanta, onestitate, demnitate”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: