Liderii PSD si PNL au decis: Candidatul la Primaria Bucuresti va fi stabilit dupa trei sondaje. Burduja si Firea spera sa prinda candidatura

politica

Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, Machiavelli, duplicitar, PSD, candidatura, directoare de campanie

Liderii PSD si PNL au decis, in sedinta Coalitiei de marti seara, ca in cursa pentru Primaria Capitalei va fi stabilit candidatul comun in urma a trei sondaje.

Decizia ar urma sa se ia opeste doua saptamani. Sursele au mentionat ca Burduja ar avea cele mai mari sanse sa fie nominalizat.

Decizia o afecteaza in primul rand pe Gabriela Firea, care a cerut insistent sa fie sprijinita de PSD pentru o noua candidatura la Primaria Capitalei.

Liderii coalitiei au mai stabilit ca tururike intai si doi ale alegerilor prezidentiale sa aiba loc pe 15 si 29 septembrie.

Cel mai recent sondaj realizat de CURS ii coteaza pe Gabriela Firea si Sebastian Burduja cu 33% si respectiv 8% din intentiile de vot.

La intrebarea daca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru functia de primar general, 36% dintre respondentii care ar vota l-au indicat pe Nicusor Dan (independent, sustinut de USR-PMP-Forta Dreptei), 33% ar vota cu Gabriela Firea (PSD), 8% cu Sebastian Burduja (PNL), 8% cu Mihai Enache (AUR), 5% cu Diana Sosoaca (SOS), 10% – Cristian Popescu Piedone. Dintre cei intrebati, 50% sunt nehotarati sau nu voteaza.

La partide, pe primul loc pentru Consiliul General Bucuresti este PSD – 34%, apoi USR-PMP-Forta Dreptei – 23%, PNL – 16%, AUR – 13%, SOS – 6%, PUSL – 6%, altul – 3%.

30% dintre intervievati au evaluat activitatea primarului general, Nicusor Dan, in cei trei ani de mandat drept buna, 4% – foarte buna, in timp ce 29% considera ca primarul a avut activitate proasta, iar 30% – foarte proasta.

La intrebarea care este cea mai importanta problema a municipiului Bucuresti, cei chestionati au raspuns: traficul – 34%, termoficarea – 23%, sanatatea/spitalele – 18%, poluarea – 6%, curatenia – 5%, parcurile/spatiile verzi – 5%, cladirile cu risc seismic – 4%, transport public – 3%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: