Categories: actualitate

Liderul partidului populist german AfD compara Ucraina cu Germania nazista: „Orice zi in care razboiul se termina mai repede, chiar si cu cedarea unor teritorii, este o zi buna”

Tino Chrupalla, liderul partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a comparat Ucraina cu Germania nazista, in timpul unei dezbateri televizate, si a sustinut ca din acest razboi va exista un singur castigator: Statele Unite ale Americii, scrie publicatia ucraineana Pravda.

Detalii: Dezbaterea dintre Chrupalla si liderul Partidului Liber-Democrat, Christian Durr, a avut loc miercuri in timpul programului de seara al ARD, in cadrul caruia politicienii au discutat despre chestiuni legate de razboiul Rusiei impotriva Ucrainei.

Printre altele, Tino Chrupalla a facut declaratii in care a sugerat ca Ucraina „va iesi din acest razboi ca un invins, la fel ca Rusia! Din nou, exista un singur castigator, iar numele acelui castigator este SUA”. El s-a plans de asemenea ca Germania nu mai poate cumpara gaz rusesc profitabil si cumpara in schimb „gaz de sist murdar din America”. In fata indignarii adversarului sau, care s-a aratat socat de indiferenta sa fata de moartea ucrainenilor, Chrupalla a spus ca si in Irak si Afganistan au murit oameni.

Comparatia scandaloasa a venit dupa ce moderatorul l-a intrebat daca este de parere ca Ucraina ar trebui sa inceteze sa mai reziste.

Chrupalla a spus la inceput ca nu a vrut sa spuna ca Ucraina ar trebui sa capituleze, dar ca „obiectivul ar trebui sa fie disponibilitatea de a vorbi, astfel incat ambele parti sa isi salveze aparentele”. El a adaugat ca „orice zi in care razboiul se termina mai repede, chiar si cu cedarea unor teritorii, este o zi buna”.

Durr a calificat astfel de consideratii drept de-a dreptul absurde si a intrebat daca Chrupalla ar fi sugerat acelasi lucru daca ar fi fost vorba de propria sa tara.

Tino Chrupalla a spus ca Germania a facut de fapt exact acest lucru in 1945.

„Chiar tocmai ati spus ca Germania lui Hitler, Wehrmachtul, care a trebuit sa capituleze, poate fi comparata cu Ucraina?”, a intrebat moderatorul.

Chrupalla a incercat apoi sa argumenteze ca propunerea ca Ucraina sa capituleze a fost facuta de moderator si nu si-a confirmat cuvintele dar nici nu le-a retras.

El a mai spus ca nu vede nicio problema in a merge la ambasada Rusiei pentru evenimentele din 9 mai, deoarece „nu a sarbatorit acolo si aceasta este o zi de comemorare”.

Potrivit unor sondaje de opinie recente, AfD a depasit partidul cancelarului Olaf Scholz in rating si se afla pe locul al doilea, imediat dupa CDU, cu un nivel record de sustinere.

 

Urmareste-ne si pe:
Darie Luca

Share
Published by
Darie Luca

Recent Posts

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

20 de minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

O oră ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

18 minute ago

Microsoft cere relocarea unor angajati din China, pe fondul tensiunilor dintre China si SUA. Este vorba deste sute de oameni

Microsoft le cere unora dintre angajatii sai din China sa ia in considerare posibilitatea de…

11 minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

48 de minute ago

O noua cadere a economiei Japoniei, o contractie mai rea decat se astepta. Care sunt cauzele

Economia Japoniei a suferit o contractie mai rea decat se astepta in primul trimestru, potrivit…

9 minute ago