Liderul PNL anunta scorul partidului in ultimul sondaj, Dragnea este galben. PSD scade in fiecare zi

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, ca ultimele sondaje situeaza partidul pe care il conduce la 27-30% din optiunile alegatorilor, aproape dublu fata de procentele inregistrate dupa pierderea alegerilor parlamentare din 2016.

„PNL, dupa alegerile din decembrie (2016 – n.r.), parlamentare, cand am pierdut alegerile, pe cercetarile sociologice, in sondajele din ianuarie-februarie-martie, era pe la 16-17%. Astazi, PNL este umar la umar, chiar peste PSD in cercetarile sociologice, cu scoruri semnificative, intre 27 si 30%. (…), iar trendul PNL este in continuare un trend crescator, iar trendul PSD este descrescator”, a precizat Ludovic Orban in cadrul unei emisiuni la televiziunea publica.

Liderul liberal a subliniat insa faptul ca procentele date de sondaje sunt relative si pot suferi modificari.

„Cifrele care sunt prezentate in sondaje sunt niste cifre care sunt relative. Ele exprima, intr-un moment, care e optiunea. (…) Aproape jumatate dintre alegatorii partidelor sunt ceea ce se numesc electori volatili. Adica oameni care nu sunt hotarati suta la suta sa voteze cu partidul, oameni care pot sa-si schimbe optiunea si care chiar isi schimba optiunea in functie de evolutiile dintr-o saptamana-doua pe care le are un partid sau altul”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai afirmat ca actuala pozitionare din sondaje se datoreaza faptului ca PNL a facut o opozitie ferma si competenta.

„Ganditi-va ca avem 35 de sesizari la Curtea Constitutionala care au fost incununate de succes si am reusit oprirea intrarii in vigoare a unor prevederi legale care ar fi avut efecte si consecinte foarte proaste asupra vietii de zi cu zi a romanilor”, a mentionat Orban.

Presedintele PNL a adaugat ca, potrivit acelorasi cercetari sociologice, romanii sunt preocupati in primul rand de mersul economiei, pe locul doi fiind sanatatea si pe locul trei educatia

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: