Liderul PNL confirma. Ce urmareste de fapt Dragnea prin instalarea lui Toni Grebla ca secretar general al Guvernului

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sugerat luni, la finalul Biroului Executiv al partidului, ca numirea lui Toni Grebla in functia de secretar general al Guvernului face parte din planul lui Liviu Dragnea de a da o noua ordonanta de urgenta privind amnistia.

”Nu putem sa trecem cu vederea ca s-a schimbat secretarul general al Guvernului. (…) Toni Grebla este cunoscut pentru problemele pe care le are cu justitia. Nu putem sa credem ca numirea este intamplatoare si nu are legatura cu intentia de a da OUG privind amnistia”, a spus Orban.

Fostul judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei Toni Grebla a fost numit secretar general al Guvernului. Decizia semnata de premier a fost publicata luni in Monitorul Oficial. El o inlocuieste astfel pe Andreea Lambru.

In mai, fostul judecator al Curtii Constitutionale a fost achitat, in prima instanta, de Inalta Curte. Instanta a decis si ridicarea sechestrului dispus de procurori in acest caz.

Toni Grebla a fost trimis in judecata de DNA in septembrie 2015 pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta (trei infractiuni), din care una in forma continuata, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infractional organizat si fals in declaratii in forma continuata (13 acte materiale).

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: