Liderul PNL le prezinta judecatorilor CCR solutia de a iesi din capcana Dragnea: „Nu poate sa actioneze in interesul unui singur om”

politica

Liderul PNL Ludovic Orban afirma, referindu-se la sesizarea vicepresedintelui Camerei Deputatilor Florin Iordache privind completurile specializate pe coruptie, ca CCR nu poate actiona in interesul unui singur om, Liviu Dragnea, si poate evita pronuntarea pe aceasta tema, solutionand favorabil sesizarea PNL conform careia Iordache nu avea atributii in acest sens.

Curtea Constitutionala a amanat vineri pentru 20 mai pronuntarea in legatura cu lipsa completurilor de trei judecatori specializate in fapte de coruptie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In aceeasi zi este programat la ICCJ termen in dosarul angajarilor fictive la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman, in care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.  Sesizarea a fost facuta de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, in calitate de presedinte delegat al Camerei. In 7 mai, la Curte este programata contestatia PNL, care considera ca Iordache nu putea exercita o astfel de atributie.

„Dupa cum bine stiti, CCR a luat decizia de amanare a pronuntarii asupra sesizarii depuse de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, in numele presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, privitor la neconstitutionalitatea completurilor de 3. Salutam decizia CCR de amanare a pronuntarii asupra acestei spete si solicitam CCR sa se pronunte favorabil asupra solicitarii formulate de PNL, si anume aceea de a nu permite delegarea atributiilor constitutionale ale presedintelui Camerei Deputatilor catre vicepresedinti”, a declarat Orban, intr-o conferinta de presa la Slatina, citat de news.ro.

El a explicat ca, pentru a oferi CCR posibilitatea de a evita o pronuntare pe o tema extrem de delicata si de spinoasa, cum este sesizarea depusa de Florin Iordache, PNL a pus la dispozitia CCR instrumentul procedural, constitutional, pentru a nu analiza aceasta solicitare.

„Din punctul nostru de vedere, atributiile constitutionale ale presedintelui Camerei Deputatilor sau Senatului nu pot fi delegate catre vicepresedinti, si cu atat mai putin nu poate vicepresedintele Camerei Deputatilor sa exercite o atributie constitutionala a presedintelui Camerei Deputatilor atunci cand sesizarea se refera strict la interesul personal al lui Liviu Dragnea. Toata lumea stie ca acest conflict de natura constitutionala intre autoritati, invocat de Florin Iordache are un singur scop, si anume acela de a duce la anularea deciziei luata de completul de fond, de 3 judecatori de la ICCJ, prin care a fost condamnat Liviu Dragnea”,a argumentat liderul liberal.

El a subliniat ca „CCR trebuie sa inteleaga foarte clar ca nu poate sa accepte ca sa actioneze in interesul unui singur om si ca are la dispozitie sesizarea PNL, care va fi judecata pe data de 7 mai si care solicita CCR sa nu considere constitutionala delegarea unor atributii constitutionale ale presedintelui Camerei Deputatilor catre un vicepresedinte al Camerei”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: