Liderul senatorilor PNL: „PSD baga batul prin gard. Populismul lor a fost tolerat de PNL din dorinta de a asigura stabilitatea guvernarii”

politica

Liderul senatorilor PNL Daniel Fenechiu a declarat ca exista un protocol al coalitiei pe care PNL il va respecta, inclusiv prevederea privind rotativa premierilor. Liberalul considera ca afirmatia lui Marcel Ciolacu potrivit careia singura varianta sunt alegerile anticipate, in cazul in care nu va fi respectat protocolul, e un lucru care lasa de dorit din perspectiva responsabilitatii. „Nu poti sa agiti un activ de partid, cum face Marcel Ciolacu, fluturand posibilitatea alegerilor anticipate. De ce? Pentru ca PSD sta putin mai bine in sondaje? Pentru ca un anumit tip de populism al lor a fost tolerat de PNL, tocmai din dorinta de a asigura stabilitatea guvernarii?”, a adaugat Fenechiu.

„Exista un protocol negociat si asumat de partidele care formeaza coalitia, iar PNL este un partid care-si respecta intelegerile. Fara indoiala, la nivelul PNL ne dorim sa respectam intelegerile. Romania este intr-o situatie in care are nevoie sa fie guvernata si cu siguranta, una din regulile esentiale este sa-ti respecti intelegerile. Ce semnal am da in situatia in care am incalca o intelegere? Deci nu se pune aceasta problema”, a declarat Daniel Fenechiu, miercuri la RFI.

El a mai spus ca Marcel Ciolacu stie foarte bine ca PNL isi va respecta intelegerea stabilita prin protocolul coalitiei de guvernare, insa „simte nevoia sa mai bage asa putin batul prin gard”.

„Este opinia domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu stie foarte bine ca PNL isi va respecta intelegerea si din punctul asta de vedere, din ratiuni strict electorale, domnul Ciolacu simte nevoia sa mai bage asa putin batul prin gard.

Una peste alta, responsabilitatea noastra trebuie sa fie dublata de responsabilitatea partenerilor de coalitie si personal, nu am nici un dubiu ca responsabilitatea va prevala, in contextul care a fost invocat: problemele de la frontiera, criza energetica, inflatia. Cred ca este o greseala imensa ca in momentul de fata sa ne gandim la alegeri anticipate si la instabilitate, in contextul in care Romania in momentul de fata trebuie sa fie guvernata.

De altfel, PNL a intrat in aceasta coalitie considerata nefireasca, pe buna dreptate, cu partidul de stanga PSD, tocmai datorita faptului ca ne-am dorit sa asiguram o majoritate larga, o stabilitate, sa putem lua acele masuri care sa ajute atat economia romaneasca, cat si romanii. Deci din punctul asta de vedere, PNL va fi un partid al stabilitatii, ne vom respecta intelegerile si cred ca din partea PSD bagatul batului prin gard, cu declaratii gen alegeri anticipate si alte lucruri sunt niste lucruri care lasa de dorit din perspectiva responsabilitatii”, a completat Fenechiu.

Liderul senatorilor PNL a adaugat ca „nu poti sa agiti un activ de partid, cum face Marcel Ciolacu, fluturand posibilitatea alegerilor anticipate”.

„De ce? Pentru ca PSD sta putin mai bine in sondaje? Pentru ca un anumit tip de populism al lor a fost tolerat de PNL, tocmai din dorinta de a asigura stabilitatea guvernarii? Nu, nu este in regula, pentru ca responsabilitatea nu doar a noastra, ci si a lor trebuie sa fie fata de romani”, a concluzionat Fenechiu.

Marcel Ciolacu a declarat, intrebat marti daca isi doreste sa fie premier din primavara anului viitor, ca acest lucru nu este pe dorinte si daca vor considera colegii sai ca e cea mai potrivita persoana pentru aceasta functie, atunci va fi prim-ministru. Liderul PSD a adaugat, chestionat daca partidul va da seful Executivului din luna mai a anului viitor, ca protocolul coalitiei asta prevede, iar daca nu va fi pusa in aplicare acea rotativa, atunci singura solutie ar fi alegerile anticipate.

Mai mult despre:

Comentarii: