externe

Liderul suprem al talibanilor, mesaj catre noul guvern: „Vegheati la respectarea Sharia”

Liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a cerut marti noului guvern afgan sa vegheze la respectarea legii islamice Sharia, in primul sau mesaj transmis dupa preluarea puterii de catre islamisti, acum trei saptamani, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Ii asigur pe toti concetatenii nostri ca guvernantii vor munci din greu pentru a asigura respectarea regulilor islamice si a shariei in tara”, a declarat acesta, intr-un comunicat facut public in engleza.

Liderul talibanilor, care nu a aparut in public de foarte mult timp si care de altfel apare foarte rar in public, a mai adaugat ca noul guvern de la Kabul va face astfel incat in tara sa se instaleze o „pace, prosperitate si o dezvoltare durabile”.

El isi mai indeamna compatriotii sa nu plece din tara, asigurand ca regimul taliban „nu are nicio problema cu nimeni”, aceasta in conditiile in care peste 120.000 de afgani s-au exilat in ultimele saptamani de teama talibanilor.

Lungul sau mesaj mai evoca si „relatii puternice si sanatoase cu vecinii Afganistanului si cu toate celelalte state”, subliniind totodata ca regimul sau va lua „masuri puternice si eficace pentru protejarea drepturilor omului”.

Liderul taliban subliniaza si importanta dezvoltarii educatiei, care este potrivit lui „una din principalele necesitati ale tarii”, si asigura ca „toti diplomatii straini, ambasade, consulate, organizatii, investitori nu vor avea nicio problema” in Afganistan.

Hibatullah Akhundzada, numit in fruntea talibanilor in mai 2016, a fost pana atunci necunoscut marelui public si nu transmite mesaje decat foarte rar, in cursul unor sarbatori islamice. La finele lui august, miscarea sa a indicat ca acesta se afla la Kandahar si ca va aparea „in scurt timp in public”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Conflict de munca la Muzeul Vaticanului: 49 de angajati se plang de conditiile de munca

Patruzeci si noua de angajati ai Muzeului Vaticanului au declansat un conflict de munca fara…

14 minute ago

India: Patru morti si zeci de raniti dupa ce un panou publicitar urias a cazut peste o benzinarie si peste cateva case

Cel putin patru persoane au murit, 61 au fost ranite si peste 40 ar putea…

52 de minute ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

2 ore ago

„Sunt viu”. Primul mesaj al lui Florin Piersic de cand a intrat in spital: „Tineti-ma aproape, pentru ca mai am de spus multe povesti”

Florin Piersic a transmis, luni, un mesaj prin intermediul medicilor de la spitalul "Foisor". "Scumpilor…

2 ore ago

Veste mare pentru soferi, a aparut un gel care anuleaza efectele alcoolului. Cum functioneaza noua substanta

Oamenii de stiinta elvetieni au dezvoltat un nou gel care ar putea anula efectele negative…

2 ore ago