Liderul tatarilor din Crimeea: „Cetateni ai Rusiei, parasiti imediat teritoriul Crimeii ocupate de Federatia Rusa. Tineti minte ca cel care traverseaza astazi podul peste stramtoarea Kerci va avea de castigat”

externe

Dupa exploziile care au avut loc, marti, la baza aeriana din Novofedorivka (Crimeea), liderul tatar Refat Ciubarov i-a sfatuit pe invadatorii rusi sa paraseasca peninsula anexata in 2014 , scrie agentia de presa RBC, citata de Rador.

„Cetateni ai Rusiei, ati primit un prim ‘apel’, care va spune ca trebuie sa parasiti imediat teritoriul Crimeii ocupate de Federatia Rusa” – a transmis acesta pe o retea sociala.

Ciubarov a subliniat ca prezenta rusilor in Crimeea este „ilegala si criminala”. „Nu mai pierdeti timpul, plecati! Tineti minte ca cel care traverseaza astazi podul peste stramtoarea Kerci va avea de castigat” – a adaugat Refat Ciubarov.

RBC noteaza ca, anterior, presedintele Volodimir Zelenski a afirmat ca Ucraina va recupera cu siguranta Crimeea si ca razboiul declansat de Rusia trebuie sa se incheie pe teritoriul peninsulei, unde a inceput in 2014. Marti dupa-amiaza, in Crimeea au avut loc explozii la baza aeriana din Novofedorivka, pe care invadatorii rusi o folosesc inclusiv in razboiul impotriva Ucrainei.

Cel putin o persoana a murit si mai multe au fost ranite. Partea ucraineana neaga implicarea in exploziile respective. Moscova si „autoritatile” crimeene au transmis ca exploziile de la baza militara au fost cauzate de „detonarea unor munitii”

Mai mult despre:

Comentarii: