Liderul USR, Catalin Drula: „Ciolacu vrea sa creasca taxele pentru ca toti oamenii din PSD sunt pe drojdie si clientela are nevoie de bani”

politica

Catalin Drula, PSD pe drojdie, spaga, Marcel Ciolacu, Dumitru Buzatu, PSD, spaga

Intr-o interventie avuta aseara la postul de televiziune Digi24, presedintele USR, Catalin Drula, a afirmat, facand aluzie la vorbele presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, ca „toti oamenii din PSD sunt pe drojdie”.

Drula l-a acuzat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, ca ar fi putut sa actioneze mai ferm pentru a stopa „jaful de la bugetul statului”, dar nu a vrut sa o faca.

„Aceasta speta a domnului Buzatu ne arata exact pentru ce vrea Marcel Ciolacu sa creasca taxele si noi o spunem de un an si jumatate, de doi ani, de cand este Marcel Ciolacu cu PNL la guvernare, ca se va ajunge aici. Aceasta clientela de partid hapsana, nesatula, care se indestuleaza in cel mai bun caz din sinecuri, din tot felul de posturi platite legal, dar mai des din astfel de spagi, din contracte prost facute, din contracte cu dedicatie, din asfalt care lipseste, toata aceasta clientela are nevoie de bani. De aceea vrea domnul Ciolacu sa creasca taxele”, a acuzat liderul USR.

Catalin Drula a vorbit si despre perioada in care a condus Ministerul Transporturilor.

„Am fost ministru in aceasta tara. Unde deschideam un dulap, un sertar la Ministerul Transporturilor dadeam peste niste baieti de-astia mufati la bani. N-am inchis sertarul si dulapul la loc, dupa cum e de notorietate in spatiul public ca au fost niste cazuri foarte celebre, eu tot povestesc despre acele barci cumparate la pret dublu – 100 milioane in loc de 50 – in mandatul predecesorului meu, Lucian Bode, fac obiectul unui dosar DNA. Ganditi-va ca acolo, practic, e vorba de 50 de milioane de lei. Aici e 1,25. Se aduna, un milion, cu 50, cu 30, si ajungem la acele miliarde care lipsesc din bugetul de stat, gaura despre care da ochii peste cap domnul Ciolacu. Si ne cere tot noua, romanilor, sa acoperim pentru ca ei sunt pe drojdie fara acesti bani”, a mai spus liderul USR.

Totodata, Drula l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu ca ar fi avut o reactie ipocrita la auzul vestii ca Buzatu ar fi primit mita 1,25 milioane de lei.

„Ma indigneaza putine lucruri inca in politica, te tabacesti, dar surpriza asta pe care o mimeaza fata de domnul Buzatu – «Vai, ce surpriza ca Buzatu a luat o spaga!»… In primul rand Ciolacu ar trebui sa opreasca acest jaf de la bugetul statului. Va amintesc ca suntem deja la patru luni de cand e premier, dar doi ani de cand e la guvernare, ca si atunci cand era domnul Ciuca premier, practic la orice decizie tot Marcel Ciolacu era cel care decidea, nu s-au taiat niciun fel de cheltuieli aberante ale statului.

Nu s-a taiat aceasta risipa, contractele cu dedicatie, sinecuri, posturi, sporuri si altfel de lucruri, doar s-a vorbit foarte mult despre ele si nu s-a facut nimic. Deci Marcel Ciolacu in primul rand ar trebui sa le spuna celor din partid sa ramana pe drojdie in ce priveste spagile. Am preluat expresia de la domnul Buzatu, care a spus ca e pe drojdie, adica i se terminasera spagile anterioare”, a mai spus Drula, care sustine ca Marcel Ciolacu este prea slab pentru a lupta contra baronilor.

„Daca ar face-o, a doua zi n-ar mai fi presedinte la PSD, pentru ca asta e ratiunea de a exista a PSD si a PNL – aceste retele care se mufeaza la banii statului, si eu am vazut asta de aproape, si care nu pot exista fara acesti bani publici. Nu pot fi competitivi intr-un mediu normal de economie de piata, au nevoie de aceste contracte cu dedicatie, au nevoie de expertize false care sa inchida ochii la calitatea lucrarilor, au nevoie de date pe sub masa. Astia sunt oamenii de afaceri apropiati de partid – n-au nicio problema cu cresterile de taxe care urmeaza pentru ca ele ii afecteaza doar pe antreprenorii cinstiti din Romania”, a conchis Drula.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: