Lidl si Kaufland, alaturi de eforturile medicilor romani. Au donat 100.000 de bucati de recoltoare pentru exudat nazal si faringian

news

O suta de mii de bucati de recoltoare pentru exudat nazal si faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular (Real Time PCR) vor fi donate de doi mari retaileri, informeaza miercuri seara Ministerul Sanatatii.

Este vorba despre Kaufland Romania si Lidl Romania, o prima transa fiind deja livrata.

„Salutam gestul companiilor private de a ni se alatura in aceasta perioada cand este nevoie de toate resursele materiale si umane pentru limitarea raspandirii noului coronavirus”, a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache, intr-un comunicat de presa.

Primele 30.000 de recoltoare se afla in prezent in depozitele SC Unifarm SA si urmeaza sa fie distribuite directiilor de sanatate publica din teritoriu si din Bucuresti.

„Conform dispozitiilor ministrului Sanatatii, un numar de 25.000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la directiile de sanatate publica pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5.000 vor ramane la Unifarm SA ca stoc strategic”, a precizat, la randul sau, Adrian Ionel, director SC Unifarm SA.

Mai mult despre:

Comentarii: