Liiceanu, despre comportamentul lui Tudorel Toader: „Asta este inspaimantator in cazul lui. Cum doarme, ce va simti cand va trece in a patra dimensiune?” – Video

analize

Scriitorul Gabriel Liiceanu este uimit de modul in care Tudorel Toader isi tradeaza constiinta si meseria de jurist pentru a fi o unealta fidela a intereselor Regimului Dragnea. „Cum doarme, ce va simti cand va trece in a patra dimensiune, ce imagine lasa in orasul ala, in tara asta, nu stiu cum nu-i pasa”, spune Liiceanu.

Intr-un interviu luat de Malin Bot, Liiceanu i-a facut un portret fidel lui Tudorel Toader.

„Un jurist profesionist, calificat, lucreaza impotriva justitiei. Asta este inspaimantator in cazul lui. Cum se simte el stiind ca isi batjocoreste meseria in acest fel? Ca submineaza justitia ca jurist. Caror coduri? Inainte te ascundeai dupa codurile comuniste, si aveai voebe mari, spuneai ‘dusman subminator al economiei’. Mi se pare ca el a condamnat un om pentru ca a vandut un vitel. Acum nu are dupa ce sa se ascunda, toate codurile juridice ale Europei merg impotriva a ceea ce face el. Si i se spune zi de zi. Cum doarme, ce va simti cand va trece in a patra dimensiune, ce imagine lasa in orasul ala, in tara asta, nu stiu cum nu-i pasa. Nu pot sa cred ca el crede ce face”, a spus Gabriel Liiceanu.

Vezi video de la minutul 16.00:

Cateva sute de profesori si studenti de la mai multe facultati ale Universitatii Bucuresti au protestat joi in fata facultatilor, solidarizandu-se cu magistratii. La protest au luat parte si Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu, Andrei Cornea, Ioana Parvulescu, Liviu Papadima sau Carmen Musat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: