Liiceanu, nimicitor: „Cartile scrise de Voiculescu si Nastase sunt niste abjectii. Grozavia este ca ne-au furat cuvintele si valorile” – Video

news

Filosoful Gabriel Liiceanu a declarat, sambata, intr-un interviu acordat jurnalistului Malin Bot, ca volumele lansate de Adrian Nastase si Dan Voiculescu sunt niste „abjectii”.

„Stii ce e penibil? Nu le-a luat nimeni dreptul  sa scrie si nici nu poate fi luat dreptul unui editor sa publice abjectii de genul asta. Problema este ca vorbind, prezentandu-si produsele ignobile, cartile astea, lipta politica a lui Voiculescu, care a devenit dintr-o data erou al scenei politice romanesti. Grozavia este ca ne-au furat cuvintele si valorile. Ei folosesc aceleasi cuvinte ca noi, ei joaca indignarea de pe pozitii… Niste banditi se transforma in feti-frumosi.

Au furat din buzunarul unui popor saracit tone de bani, pe urma vorbesc despre dreptate, adevar, frumusete, cultura. Pai asa arata cultura, ca un infractor sa faca elogiul  actelor lui, travestindu-se in ceea ce nu e?”, a spus Liiceanu.

Un grup de protestatari a contestat prezenta la targul Gaudeamus a lui Dan Voiculescu, vineri – care si-a lansat cartea „Lupta politica”, volumul II -, a lui Adrian Nastase si Sorin Rosca Stanescu, fosti condamnati, care, dupa parerea lor, vorbesc despre „valori inversate” si care nu ar trebui sa fie in viata publica. Tinerii nemultumiti, avand insigne cu #rezist, au strigat ca acestia sunt „satrapii tarii asteia”, oameni din cauza carora ei pleaca din tara. Dupa lansarea cartii lui Dan Voiculescu la standul editurii RAO, Adrian Nastase si-a lansat, la randul lui, vineri, cartea „Sub zodia momentului”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: