Liiceanu, semnal de alarma: „Daca va castiga PSD cu ALDE, asupra Romaniei se va asterne NOAPTEA”

politica

Scriitorul Gabriel Liiceanu avertizeaza ca un succes in alegeri al PSD va avea un efect distrugator asupra viitorului Romaniei. „Deci va spun cu toata incredintarea: am senzatia ca daca va castiga PSD cu ALDE, Romania se va duce de rapa. Fara nicio exagerare. Va spun, vantul care bate peste noi nu este unul de veselie”, spune Liiceanu.

„In orice caz, faptul ca noi traim in clipa de fata cu asemenea liste electorale si in curand ne vom trezi prin nesansa, prin drama, prin tragedie as spune, cu toti acesti oameni in Parlament, ne face sa credem ca am intrat intr-un cerc vicios care se bazeaza pe lipsa de educatie a electoratului si care ne va impinge intr-o tragedie din care nu vom mai sti cum sa iesim. Deci va spun cu toata incredintarea: am senzatia ca daca va castiga PSD cu ALDE, Romania se va duce de rapa. Fara nicio exagerare”, a spus Liiceanu in cadrul dezbaterii „Proiectul de tara, intre politica si tehnocratie”, organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22, potrivit Epoch Times.

„Nu ne asteptam la un miracol si intr-adevar merita sa fim constienti ca daca lucrurile nu ies in varianta dorita (cu Ciolos premier dupa alegeri – n.r.), atunci asupra Romaniei se va asterne noaptea, fara nicio exagerare. Liviu Dragnea a spus deja ca ministrul Justitiei va fi numit dintr-un partid politic. Grija acestor oameni va fi sa fure si sa nu poate fi pedepsiti. Ne-am obisnuit cu asta. Stim ce s-a intamplat si nu se vor schimba de la o zi la alta”, a adaugat Liiceanu.

Filozoful a explicat ca regula fundamentala a unui adevarat stat democratic este ca oamenii alesi sa-i slujeasca pe ceilalti, ca reprezentantii sa ii slujeasca pe reprezentati.

„Dupa Colectiv, rabufnirea enorma care a urma in societatea civila a fost legata exact de acest lucru – oamenii astia, stim prea bine, de 26-27 de ani nu ajung acolo ca sa slujeasca poporul ci ca sa slujeasca interesele lor de grup. Ajung in Parlament cu o misiune speciala data de partidul lor pentru interesele membrilor partidului lor. Aroganta pe care o capata este uriasa si aceasta aroganta, pe oameni cu nivelul nostru de luciditate si de cultura, ne scoate din minti”, si-a exprimat nemultumirea Liiceanu, adaugand ca acesti politicieni sunt atat de versati incat au canalizat furia maselor pe numele frantuzesc al premierului – Julien – si nu pe grozaviile pe care la fac ei.

„Deci premisa de la care plecam este ca si-au facut treaba si au stiut incotro sa duca furia maselor. (…) Romania va intra intr-un blocaj. In raport cu asta, se pare ca Ciolos a facut cat a putut. Senzatia pe care o lasa multora este ca ar fi putut sa faca mai mult pentru ca sa nu ajungem la acest blocaj. Va spun, vantul care bate peste noi nu este unul de veselie”, a apreciat Liiceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: