Limba chineza, tot mai populara in Orientul Indepartat al Rusiei: „Cererea de angajati care sa cunoasca limba chineza in Rusia va creste cu 55% in 2023”

externe

Limba chineza castiga tot mai multa popularitate in Orientul Indepartat al Rusiei, deoarece tot mai multi tineri rusi iau lectii de chineza, a declarat Liu Congying, directorul Institutului Confucius din cadrul Universitatii Federale din Orientul Indepartat al Rusiei.

„Cererea de angajati vorbitori de limba chineza creste rapid in domeniile economiei, stiintei si tehnologiei”, a declarat Liu la un eveniment legat de invatarea limbii chineze, citat de China Daily, subliniind un salt de 50% in numarul de studenti inscrisi la Institutul Confucius pana in noiembrie, fata de anul trecut.

„Argumenti i facti”, un ziar rusesc, a prezis ca cererea de angajati care sa cunoasca limba chineza in Rusia va creste cu 55 la suta in 2023.

Chineza este, dupa engleza, a doua cea mai populara limba straina pe care piata muncii o vaneaza, in special in locurile de munca legate de comert, achizitii, traduceri si vanzari, a raportat site-ul rusesc de cautare a locurilor de munca SuperJob.

Cresterea cererii de talente vorbitoare de chineza a fost observata si in contextul apropierii legaturilor economice si culturale dintre Rusia si China.

In primele opt luni, schimburile comerciale bilaterale dintre regiunile din Extremul Orient al Rusiei si China au crescut cu 45,5%, ajungand la 12,1 miliarde de dolari; schimburile comerciale dintre Primorsky Krai, a carui capitala este Vladivostok, si China au crescut cu 31%, ajungand la peste 5 miliarde de dolari in primele trei trimestre ale acestui an.

Cererea tot mai mare de forta de munca vorbitoare de chineza a impins, de asemenea, in sus numarul de studenti universitari inscrisi la cursuri de chineza. La Universitatea Federala Orientul Indepartat din Vladivostok, peste 1.300 de studenti invata chineza in 2022, fata de aproximativ 700 in 2019.

In total, a spus Liu, Institutul Confucius a instruit peste 20.000 de studenti rusi de la infiintarea sa in urma cu mai bine de 20 de ani.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: