Linsat de televiziunile PSD si de intreaga Coalitie, Lazar le transmite procurorilor sa nu cedeze: „Nimeni nu va putea spune ca am transmis un minister public supus politic”

news

Actualul procuror general Augustin Lazar a transmis colegilor, de la Timisoara, sa isi asume raspunderea de a candida pentru mandatul de procuror general, fara a spune insa clar daca renunta sa isi depuna candidatura pentru a doua oara pentru functia de la PG.

„La final de mandat de procuror general am un mesaj pentru tanara generatie, transmis tinerei generatii de procurori acest premiu si mesajul ca nimeni nu va putea spune ca am transmis un minister public supus politic. Din Timisoara le mai transmit colegilor procurori mesajul sa isi asume sarcina si raspunderea de a candida conform standardelor nationale si internationale pentru viitorul mandat de procuror general insotit de indemnul de a continua proiectele incepute in mandatul meu de natura a intari independenta magistratilor procuror”, a declarat Augustin lazar, la Timisoara, citat de Mediafax.

Procedura de selectie a noului procuror general al Romaniei va fi reluata, a stabilit ministrul Justitiei chiar in ziua auierii candidatilor, adica in data de 10 aprilie.

Interviurile au fost sustinute de catre cei patru candidati, respectiv actualul procuror general Augustin Lazar, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul sef DIICOT Daniel Horodniceanu si fosta adjuncta a Laurei Codruta Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

Mandatul lui Augustin Lazar expira in data de 28 aprilie 2019.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: