„Lipsa de bun simt, vor sa fim sclavii cuiva?”. Radulescu (PSD) ii ataca violent pe ambasadorii UE care au criticat amendamentele PSD-ALDE

politica

Deputatul PSD Catalin Radulescu a explicat, miercuri, initiativa de a impune suma de 200.000 de euro drept prag pentru infractiunea de abuz in serviciu, precizand ca si Comisia de la Venetia a spus ca este necesara o suma mare, lucru pe care l-ar sti si ministrului Justitiei.

„Comisia de la Venetia a spus, despre abuzul in serviciu, ca trebuie un prag mare, eu mi-as fi dorit sa spuna si cat sa fie pragul. Credeti ca vreun functionar public va mai semna vreun document, pana noi nu legiferam? Va rog sa-l intrebati pe ministrul Justitiei, care mi-a spus in Comisia speciala, ca i s-a spus si personal ca trebuie un prag mare. Trebuie sa vedem cum e el in celelalte tari”, a declarat Catalin Radulescu la Realitatea Tv, citat de Mediafax.

Intrebat daca ia in calcul o consultare cu Comisia de la Venetia, Radulescu a raspuns afirmativ.

„Noi trebuie sa definim foarte clar abuzul in serviciu, cand este incrimat penal, pana la ce moment este incriminat penal sau nu. Sa avem rabdare sa le dezbatem, si cu societatea civila, daca vreti, dar sa facem niste Coduri care sa nu mai permita abuzurile”, a adaugat deputatul PSD.

„Aceste amendamente sunt depuse de trei luni de zile, nu e nicio graba. Va fi o dezbatere, este numai un inceput de dezbatere, pe Codurile penale si va iesi un Cod penal si un Cod de procedura penala european, care sa nu mai permita nici abuzuri si sa fie cum e in celelalte tari”, a mai spus Radulescu.

In ceea ce priveste demersul Ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Olandei si Suediei care au solicitat, prin intermediul unui comunicat, ca factorii implicati in proiectul de reforma a justitiei sa evite orice actiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si sa ceara avizul Comisiei de la Venetia, Radulescu a precizat ca cei sapte ambasadori si-au depasit atributiile.

„A ataca pe cineva care vrea sa modifice codurile exact cum e la ei, mi se pare nu numai o lipsa de bun simt, ci si o ipocrizie. Tarile astea vor sa fim ca ei, sau sa fim sclavii cuiva? Sau sa faca in tarile noastre ce vor ei? Cand veti vedea Codurile penale, chiar va rog sa-i intrebati pe cei sapte ambasadori de ce au spus acest lucru, cand in Codurile lor penale este altfel?”, a sustinut Catalin Radulescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: