Lista finala a candidatilor USR PLUS pentru Diaspora. Sunt functionari europeni si absolventi de universitati de prestigiu

politica

USR-PLUS a depus miercuri Biroul Electoral Central lista candidatilor pentru alegerile parlamentare in Diaspora impreuna cu 6.000 de semnaturi necesare inscrierii in cursa electorala. Lista Aliantei pentru Diaspora este deschisa la Senat de Radu Mihail, iar la Camera Deputatilor de Iulian Stefan Lorincz. In total, Alianta propune un numar de 10 candidati, precizeaza news.ro.

Cei 10 candidati au experienta profesionala in institutii europene sau in domeniul privat, iar anii petrecuti in afara Romaniei i-au ajutat deopotriva sa-si construiasca cariere solide, dar si sa gaseasca solutii la problemele cetatenilor romani din Diaspora, obiective pe care vor sa le realizeze odata cu intrarea in Parlament, arata un comunicat de presa al Aliantei USR-PLUS remis miercuri News.ro

Candidatii USR PLUS Diaspora pentru Senat

Radu Mihail, primul candidat de pe lista pentru Senat, reprezinta deja Diaspora de patru ani in Parlamentul Romaniei, timp in care a initiat numeroase proiecte legislative si campanii in beneficiul romanilor din strainatate. De la reprezentarea corecta a Diasporei in Parlament si #StopCoziLaVot, prin care au fost asigurate conditii mai bune de votare pentru Diaspora, la introducerea votului electronic la distanta pentru toate tipurile de alegeri si „Simplu ca afara”, campanie pentru identificarea si implementarea solutiilor Diasporei pentru imbunatatirea serviciilor administrative romanesti.

Marius Cobianu este functionar european, absolvent al Academiei de Studii Economice, sectia cu predare in limba franceza, si fost bursier al guvernului francez. Dupa un master în Gestiune financiară și studii europene la Centrul European Universitar din Nancy (Franța), si-a inceput cariera la Parlamentul European, unde a organizat, impreuna cu Asociatia belgo-romana Rombel si Consiliul Romanilor de Pretutindeni, doua conferințe de anvergură, pe teme de interes pentru Diaspora.

Ina Monica Georgescu, de profesie IT Business Analyst, are experiența marilor corporații internaționale, diploma de licenta la Academia de Studii Economice în București si trei mastere in Studii Internationale si Europene, Monitorizarea si Managementul Mediului, respectiv Economie la universitati din Franta, Romania si SUA (Institut Européen des Hautes Études Internationales, Franța; Universitatea Dunărea de Jos, Galați, România; University of Texas at Austin, SUA). La intoarcerea in Romania, dupa 8 ani petrecuti in SUA, a coordonat proiectul #Ajutacasa, care adună într-o hartă unică zeci de spitale și asociații din toată țara implicate în lupta cu virusul SARS-COV-2, în vederea facilitării donațiilor către aceștia, si s-a implicat în proiectul Lokal Diaspora în vederea sprijinirii candidaților la alegerile locale din județul natal.

Lucian Sangeorgean, inginer de profesie, este absolvent a doua Facultati (Constructii – Petrosani, respectiv Cai Ferate, Drumuri si Poduri – Cluj Napoca) si a unui master in Managementul Sanatatii si Securitatii in Munca. A decis sa se implice in politica in 2019, la cinci ani dupa ce s-a stabilit in Marea Britanie, convins fiind ca, prin masuri atent gandite, poate fi inversat trendul migrarii si Diaspora poate fi adusa din nou acasa.

Candidatii USR-PLUS Diaspora pentru Camera Deputatilor

Iulian Stefan Lorincz, absolvent al Universidad Politecnica de Valencia, are propriul birou de arhitectura, unde realizeaza proiecte urbanistice, industriale, reabilitare si design, si este unul dintre fondatorii filialei USR Diaspora. Vrea sa reprezinte Diaspora in Parlamentul Romaniei convins fiind ca poate fi construita o țară unde romanii plecati să-și dorească să se întoarcă și din care să nu mai trebuiască să plece pentru a putea trăi demn. Pe lista sa de prioritati se numara facilitarea votului pentru romanii din Diaspora, dar si combaterea traficului de fiinte umane, tinand cont ca România este țara membră UE din care provin cele mai multe victime.

Simina Tulbure (foto) este de la 19 ani, cand s-a stabilit in Marea Britanie, un ambasador al Romaniei. A absolvit facultatea si masterul la University of Essex, are experienta in Parlamentul European si Banca Europeana de Investitii, a facut sute de ore de voluntariat si s-a implicat in activitatea Societatii Romane de la Essex promovand cultura si traditiile romanesti. Isi doreste ca romanii din Diaspora sa fie mai bine reprezentati in Parlamentul Romaniei si sa poata vota mai usor, atat in sectii de votare nou infiintate, cat si prin corespondenta, sustine infiintarea Departamentului pentru Repatriere, care sa asigure coordonarea activitatilor administratiei publice centrale si locale privind repatrierea si reintegrarea romanilor din Diaspora.

Marius Octavin Olaru are 35 de ani, dar de 16 ani locuieste in Italia. A studiat Inginerie Informatica la Universitatea din Modena si Reggio Emilia, obtinand atat diploma de licenta, cat si cea de master cum laude, dupa care si-a definitivat studiile doctorale in Information and Communication Technologies in cadrul aceleiasi universitati. Este consultant software IT si a fost, in paralel, cadru didactic al Departamentului de Inginerie al Universitatii din Modena. S-a implicat in politica in 2018, constient ca a asteptat suficient ca schimbarea sa vina de la altii si ca a venit momentul sa fim noi insine parte a schimbarii.

Ionut Aionitoaei este, din 2017, Coordonator de Echipa in cadrul Comisiei Europene, lucrand la urmatoarea generatie de sisteme de analiza pentru Directia de Resurse Umane si Securitate. Detine mastere in Management superior in IT, respectiv Management de Proiect, este licentiat in Informatica, certificat in managementul serviciilor IT (ITIL), auditor de terta parte pe Securitatea Informatiilor.

George Catrina, cu o experienta de aproape 10 ani in management in cadrul unor companii private din Romania si Marea Britanie, este licentiat in Stiinte Economice, respectiv Drept si Administratie Publica. Isi propune sa militeze pentru protectia si drepturile cetatenilor romani ca minoritate etnica, dar si pentru incurajarea flux-urilor financiare din exterior spre Romania.

Pamela Chiricheu, absolventa a Universitatii de Vest din Timisoara – Facultatea de Litere, Istorie si Filosofie – si a Hochschule fur Technik Wirtschaft und Kultur Leipzig, locuieste in Germania de cinci ani si construieste poduri de legatura intre diasporeni si Romania. Este bibliotecara si profesoara de limba si literatura romana, promotoare a culturii si literaturii romanesti peste granitele tarii, s-a implicat in proiectul „N-am uitat de unde am plecat” si are o experienta bogata in organizarea, promovarea si performarea evenimentelor culturale la Targul de carte din Leipzig.

Sursa citata precizeaza ca, de la intrarea in Parlament, USR a depus mai multe initiative legislative care sa simplifice votul in Diaspora, printre care exercitarea votului timp de doua zile la alegerile parlamentare, dar si o initiativa pentru cresterea reprezentativitatii celor cinci milioane de romani aflati in afara Romaniei prin suplimentarea numarului de parlamentari, la 10 deputati si 4 senatori.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: