Lista lui Firea. Petre Roman l-a facut „nebun, cersetor si senil” pe Cornel Dinu. Dinu: „Roman a cerut venirea rusilor in tara”

politica

Petre Roman si Cornel Dinu, doua dintre numele aflate pe lista de consilieri a Gabrielei Firea, au avut un puternic conflict public in urma cu zece ani. Dinu l-a acuzat pe Petre Roman ca a incercat sa ii aduca pe rusi in Romania in 1989. Fostul premier FSN a replicat ca Dinu este senil.

In 2010, Cornel Dinu a intervenit telefonic la emisiunea „Nasul”, de la B1 TV, in cadrul dezbaterii pe tema evenimentelor din decembrie 1989. Antrenorul a vorbit din perspectiva unui martor ocular, pentru ca fost prezent in noul centru de putere ce isi desfasura activitatea in cladirea televiziunii dupa fuga lui Nicolae Ceausescu, pe 22 decembrie.

Cornel Dinu a declarat ca au existat discutii privind interventia trupelor sovietice in Romania, in acea seara, cu unul din consilierii Ambasadei Uniunii Sovietice, in absenta din Romania a ambasadorului URSS. Discutiile ar fi fost purtate in biroul de la etajul 11 al Televiziunii Romane, undeva in jurul orelor 3.00-4.00, in limba rusa, de catre Ion Iliescu si Petre Roman.

Antrenorul a afirmat ca a remarcat la Petre Roman exprimarea extrem de fluenta in limba rusa, si ca a intervenit de mai multe ori in cadrul discutiei cu diplomatul rus, fiind cel care cerea cu insistenta ajutorul trupelor sovietice, aminteste Newsweek Romania.

„Eu am stat in aceeasi incapere cu Ion Iliescu in noaptea de 22 spre 23 decembrie, la Televiziunea Romana, de la 9 seara pana dimineata la 7:20. Ion Iliescu este un patriot si si-a pastrat tot timpul cumpatul. Cel care s-a speriat a fost Petre Roman, care voia sa salveze. Ce sa salveze ca totul era o diversiune cu 4-5 scenarii. Petre Roman a fost cel care, intr-o rusa perfecta, a vorbit la telefon cu consulul Uniunii Sovietice, solicitand interventia trupelor sovietice. A existat o varianta ca aceste trupe sa intervina sa faca o logica antiterorista. Domnul consul a explicat clar: ‘Nu ne amestecam. Trupele sunt debarcate, in doua ore sunt in centru, dar nu ne putem amesteca’”, a declarat Cornel Dinu, in 2010, la B1 TV.

Actualul partener pe listele PSD prezentate de Gabriela Firea pentru Consiliul General al Bucurestiului nu a ramas dator si i-a transmis a doua zi, in 2010, lui Cornel Dinu ca minte.

„Toate declaratiile lui Dinu sunt formate numai din minciuni sfruntate si absurditati. E aberant. In noaptea aceea nu aveam nicio calitate, nicio atributie sa contactez pe cineva de la Ambasada Sovietica”, a afirmat Petre Roman.

Fostul lider al FSN a apreciat drept false si alte declaratii ale lui Cornel Dinu: „Chestiunea cu trupele sovietice. E o nebunie. Nu exista nici un fel de elemente referitoare la asta. Eu nu am in memorie asa ceva”.

„Mai sunt si alte lucruri urate. In primul guvern provizoriu, el (Cornel Dinu – n. red.) a cersit sa fie in acest guvern. Sa fie ministru pentru sport. A ajuns pe post de secretar de stat. Dar a fost un element foarte slab al guvernului”, a povestit Petre Roman despre Cornel Dinu.

Roman a declarat ca nu poate vedea decat resentimente de ordin personal in declaratiile lui Dinu si se intreaba daca acesta „mai are o judecata normala”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: