Liviu Avram: „Daca nu belim noi aceasta Curte Constitutionala, ne va beli ea pe noi”. Foarte grav, CCR face imposibile alegerile anticipate

analize

Jurnalistul Liviu Avram scoate in evidenta un pasaj foarte periculos pentru democratia romaneasca din motivarea CCR prin care a fost declarata ca neconstitutionala desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

„Daca nu belim noi aceasta Curte Constitutionala, ne va beli ea pe noi. Din decizia privind desemnarea lui Orban ca premier aflam ca se pot face alegeri anticipate daca si numai daca e de acord tot Parlamentul, in unanimitatea lui.

Iata: ‘Dizolvarea forului legiuitor trebuie sa fie rezultatul unor negocieri si intelegeri politice in care sa fie implicate toate entitatile parlamentare si sa reflecte vointa comuna a celor care au obtinut voturile cetatenilor in urma sufragiului electoral’.

Articolul 89 a fost, practic, sters cu radiera din Constitutie”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Si fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a gasit un alt paragraf care surprinde caracterul politicianist al deciziei CCR.

„Stiu ca toata atentia e la covid-19, dar mai avem infectia ccrvid-2020 la care avem ocazia sa ne referim, dat fiind ca au publicat motivarea scandaloasei decizii privitoare la nominalizarea unui premier surprins vorbind la televizor despre anticipate.

Asteptam de mult motivarea acestor ridicoli politruci care au transformat CCR intr-o spelunca a militienilor si iata cum au intors-o din condei.

‘Desigur ca sesizarile privesc un conflict juridic de natura constitutionala intre Presedinte si Parlament, astfel incat, aparent, conduita candidatului la functia de prim-ministru excedeaza obiectului acestei cauze. Aceasta conduita prezinta insa relevanta pentru aprecierea conduitei constitutionale a Presedintelui Romaniei’.

Pe scurt, refrenul militianului comunist – nu e treaba mea, dar uite ca-mi bag nasul. Militianul care iti salta permisul pentru consum de alcool, fara sa-ti puna fiola, dar fiindca a vazut o eticheta pe care scria ‘Saniuta’ pe bancheta din spate. Nu e treaba mea ce scrie pe eticheta, dar nu pot sa ma fac ca n-am vazut, deci ai baut”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: