Liviu Dragnea, admirator al mineriadelor: „Ion Iliescu a fost un om al dialogului, care a adus liniste in tara”

politica

Liviu Dragnea l-a laudat, marti, intr-un interviu pentru Adevarul, pe fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, sustinand ca acesta „a adus liniste in tara”.

„Ion Iliescu a fost un om al dialogului, cu o rabdare inimaginabila, care a adus liniste in tara. In 2000-2004, Romania a inceput sa se dezvolte. Emil Constantinescu a fost tot un om al dialogului, a fost un om cu ganduri bine”, a raspuns Dragnea la o intrebare legata de de activitatea lui Klaus Iohannis.

El l-a acuzat pe actualul ministru a a dus „dezbinare” in societate. El si-a manifestat speranta ca, din toamna, „va veni un presedinte cu mai multa minte, care sa ii iubeasca pe romani”.

In dupa-amiaza zilei de 15 iunie 1990, la Romexpo, Ion Iliescu multumea minerilor pentru actiunea lor, pentru „solidaritatea de clasa cu care au raspuns chemarii autoritatilor”…

Iata fragmente din discursul pe care Ion Iliescu l-a tinut minerilor, pe 15 iunie 1990, la Romexpo:

„Va multumesc pentru tot ceea ce ati facut in aceste zile, in general pentru toata atitudinea dumneavoastra de inalta constiinta civica. Deci, va multumesc inca o data tuturor pentru ceea ce ati demonstrat si in aceste zile: ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica, muncitoreasca, oameni de nadejde ti la bine, dar mai ales la greu. Si de asta data ati demonstrat cat de importanta este solidaritatea muncitoreasca. Cu un sentiment deosebit de constiinta civica, patriotica ati simtit momentul dificil si cu o daruire exemplara v-ati aratat gata sa fiti solidari cu puterea noua. Exemplul dumneavoastra a fost plin de imbarbatare pentru toti cei de bine, care doresc progresul societatii romanesti. Vreau sa va multumesc deci pentru acest act de inalta solidaritate pe care l-ati demonstrat in aceste zile”.

„Cu ajutorul dumneavoastra au fost descoperite in subsolul cladirii PNT-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stateau in Piata Universitatii si armament. La cladirea Asociatiei „16-21 Decembrie” depozite de bate si de alte asemenea arme albe, lanturi si asa mai departe. In subsolul cladirii Universitatii s-au descoperit arme: 22 de pusti Jeco, dar care sunt arme periculoase in asemenea conditiuni, si saci cu prafuri euforizante pe care probabil ca le-au tot folosit in aceasta perioada. Cum se poate motiva ca in sediul unui partid politic, in sediul unor asociatii declarate apolitice, prezenta unor asemenea depozite de sticle incendiare, de munitii, de droguri si arme de tot felul, arme de agresiune; cum se poate motiva asa ceva? Noi consideram ca raspunderea morala o au si unii gazetari, unii intelectuali care au incitat in aceasta perioada”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: