„Liviu Dragnea a ajuns la final”. Surse oficiale anunta adevaratul motiv al prezentei lui Dragnea la Parchetul General

analize

Jurnalistul Emilian Isaila anunta ca surse oficiale i-au confirmat ca Liviu Dragnea a fost chemat la Parchetul General pentru ca procurorii il baniiesc ca are legatura cu aducerea „haitelor de huligani” in Piata Victoriei in 10 august. „Liviu Dragnea a fost chemat la Parchetul General pentru a fi audiat despre aducerea huliganilor in Piata Victoriei si provocarea violentelor”, scrie Isaila pe ziare.com.

Isaila spune ca violentele au fost premeditate de Liviu Dragnea, insa planul i-a fost dat peste cap de prezenta masiva a protestatarilor.

„Mitingul diasporei trebuia sa se transforme intr-un atac violent asupra Guvernului sustinut de haite de huligani. Acestora urma sa li se raspunda cu un atac dezorganizat al trupelor de jandarmi, astfel incat multi dintre reprezentantii fortelor de ordine sa fie raniti de catre huligani, era nevoie ca retelele sociale si ecranele televiziunilor sa fie invadate cu imagini ale huliganilor care loveau jandarmii, pentru ca, apoi, o natiune ingrozita de atacurile asupra Guvernului sa-l vada pe Liviu Dragnea, venind salvator si acuzator, spunand ca tocmai „am asistat la o lovitura de stat, orchestrata de presedintele Iohannis”.

A si spus-o de cateva ori, dar contextul i-a fost defavorabil, pentru ca in Piata Victoriei n-au fost 25.000 de oameni cum l-au asigurat Carmen Dan si reprezentantii Jandarmeriei, ci au fost peste 100.000. Huliganii veniti in Piata n-au avut spatiu de manevra, mai ales ca manifestantii pasnici nu s-au lasat intimidati si au incercat sa descurajeze violentele.

E demn de observat ca Liviu Dragnea si-a respectat rolul, el a venit in cateva randuri si a declarat ca avem de-a face cu o lovitura de stat.

Sindile si Cucos, comandantii Jandarmeriei, au facut plangere la DIICOT pentru ‘tentativa de lovitura de stat’, Dragnea a pregatit un document, un rechizitoriu in care-l acuza pe Iohannis de tradare si pe care si-a dorit sa-l citeasca in Parlament, Carmen Dan s-a dus la spital si a imbratisat jandarmul Stefania care n-a patit nimic, desi ar fi fost nevoie ca de aer de o „victima”.

Conform unor surse oficiale, Liviu Dragnea a fost chemat la Parchetul General pentru a fi audiat despre aducerea huliganilor in Piata Victoriei si provocarea violentelor.

In primul articol pe care l-am publicat dupa evenimentele din 10 august, citam un mesaj trimis de un reprezentant al serviciilor de informatii catre o persoana din Ministerul de Interne in care spunea ca a fost ‘elaborat un plan de actiune vizat de domnul Liviu Dragnea’. Din data de 14 august, cand a fost publicat articolul, a trecut mai mult de o luna, iar aceasta informatie extrem de sensibila nu a fost negata de nimeni, reprezentand un indiciu important ca liderul PSD a stiut ce se intampla in Piata Victoriei. Vineri, Liviu Dragnea a fost chemat la Parchet sa vorbeasca despre acest ‘plan'”, a explicat Isaila.

Emilian Isaila mai afirma ca audoierea lui Dragnea arata ca procurorii se apropie de aflarea adevarului, anticipand ca Liviu Dragnea nu mai are zile multe in fruntea PSD.

„(…) Audierea de vineri a lui Liviu Dragnea arata ca procurorii sunt aproape de aflarea adevarului si dispun de elemente care il ‘leaga’ pe liderul PSD si pe ministrul de Interne Carmen Dan de reprimarea brutala a protestului din data de 10 august. Liviu Dragnea a ajuns la final”, arata Isaila.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: