Batalie pentru PUTERE in PSD. Liviu Dragnea anunta ca intra in cursa pentru sefia interimara a PSD

politica

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anuntat marti ca intra in cursa pentru sefia PSD la Comitetul Executiv National.

„In urma discutiilor pe care le-am avut in ultimele zile cu foarte multi colegi, majoritatea din Comitetul Executiv National, dar si colegi din teritoriu, am decis ca maine (miercuri — n.r.) sa cer votul de incredere al colegilor din CExN, pentru a prelua atributiile presedintelui PSD in urma demisiei dlui Victor Ponta”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Intrebat de jurnalisti daca se asteapta sa fie votat de Victor Ponta, Liviu Dragnea a raspuns: „Da, ma astept sa primesc votul lui Victor Ponta, pentru ca si Victor Ponta a fost votat de mine tot timpul”.

Victor Ponta s-a declarat, pana acum, sustinator al actualului presedinte interimar al PSD, Rovana Plumb.

Dragnea a mai acuzat, fara a nominaliza, ca anumiti lideri din PSD au inceput sa il atace prin intermediul unor oameni din afara partidului.

„De maine trebuie sa inceteze tipul asta de actiuni si de atitudine. Au fost folosite in PSD inainte ca eu si Victor Ponta sa preluam conducerea partidului, din februarie 2010. Nu e admisibil sa vrei sa ceri increderea colegilor, folosind instrumente si oameni din afara partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

El s-a aratat convins ca va castiga. „Da, am aceasta incredere, daca nu aveam, nu faceam acest gest. Am vorbit cu aproape toata lumea”, a declarat el, subliniind ca votul va fi unul secret, cu buletine de vot, pentru ca trebuie „obligatoriu” sa se respecte statutul PSD si legea partidelor.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD este convocat, miercuri, la ora 15.00, pentru a lua o decizie privind conducerea interimara a partidului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: