politica

Liviu Dragnea beneficiaza de favoruri in Penitenciarul Rahova. Pana acum nimeni nu a indraznit sa il viziteze

Digi24 anunta ca Liviu Dragnea este se afla singur in celula din Penitenciarul Rahova. „Lucru neobisnuit”, subliniaza jurnalistul Digi24, dupa ce a vorbit cu Administratia Penitenciarelor.

„A fost cazat singur in camera pe perioada carantinei, lucru neobisnuit. Administratia Penitenciarelor nu a negat aceste informatii”, a relatat jurnalistul Digi24.

De asemenea, pana in acest moment, Liviu Dragnea nu a avut niciun vizitator.

Liviu Dragnea se afla, in prezent, in Penitenciarul Rahova, unde deja a inceput executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni de inchisoare, insa vreme de 21 de zile, liderul PSD se va afla in carantina pentru a fi supus unor investigatii medicale.

Potrivit articolului 159 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, examenul medical este efectuat, la primirea in penitenciar, a mai multor categorii de detinuti (in tranzit, prinsi din evadare, veniti prin transfer etc.), insa Liviu Dragnea se incadreaza la cei primiti de la organele de politie. Acesta va fi separat de ceilalti detinuti care nu sunt in carantina.

Tot in perioada de carantina de la Penitenciarul Rahova se afla si Radu Mazare, fostul primar al Constantei.

„Detinutii sunt supusi unui examen clinic general, cu scopul depistarii bolilor infectocontagioase si parazitare, semnelor evidente de agresiune, adictiilor, tulburarilor psihice, riscului de suicid, stabilirii formulei dentare, luandu-se masurile medicale care se impun, inclusiv internarea intr-o unitate sanitara”, se arata in regulament.

Insa, in primele 72 de ore de la primirea lui Dragnea, medicul penitenciarului ii efectueaza examenul clinic complet si poate solicita suplimentar examene clinice de specialitate, investigatii de laborator si paraclinice, astfel incat in cel mult 21 de zile de la primire, sa stabileasca un diagnostic prezumtiv, un regim alimentar, dupa caz, capacitatea de munca.

De asemenea, tot atunci, liderului PSD i se va intocmi un dosar medical.

„Persoanele sunt cazate separat pe camere, in functie de sex si varsta, precum si de alte cerinte legale, de ordine interioara sau de siguranta”, se arata in legea mentionata.

In perioada de carantina, detinutii participa la activitati care au ca scop cunoasterea normelor privind ordinea, disciplina, conduita, relatiile cu alte persoane si cuprinde activitati individuale sau colective desfasurate de administratia penitenciarului.

„Detinutii aflati in perioada de carantina si observare sunt inclusi intr-un program multidisciplinar de adaptare la conditiile privarii de libertate”, mai arata legea.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

56 de minute ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

34 de minute ago

Patru politisti ucisi si alti patru raniti, in urma unui schimb de focuri cu doi infractori, in statul american Carolina de Nord

Patru ofiteri de politie care executau un mandat de arestare a unui infractor cautat pentru…

30 de minute ago

Ministrul de Externe al Germaniei sustine ideea unui stat palestinian independent, care sa coexiste cu Israelul

Ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a pronuntat in favoarea unui ajutor umanitar mai mare…

45 de minute ago