Liviu Dragnea, declaratii despre relatiile lui Mihai Tudose cu SRI: „Ce mai, si eu sunt omul Sistemului”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat vehement ca propunerea PSD pentru postul de premier, Mihai Tudose, are legaturi cu SRI. „Nu are dubla comanda”, a mentionat Dragnea.

„A fost intrebat de Codrin Stefanescu. Raspunsul a fost categoric ‘nu’. Am vazut si despre mine, in ultima perioada, ca am fost racolat in randurile Securitatii de generalul Coldea in tineretea mea. Probabil ca cei de la CNSAS nu au scos dosarul. Am aflat si ca imi este consilier. Deci, ce mai… si eu sunt omul sistemului si tocmai pentru asta am atatea cicatrici. Eu nu am avut niciodata vreo umbra de dovada, in ultimii ani, ca Mihai Tudose ar avea dubla comanda. Au fost momente tensionate in PSD in ultimii ani, in care nici eu, nici alti colegi nu am vazut nicio ezitare la el in timpul luarii unor decizii importante pentru partid”, a precizat Liviu Dragnea.

El a reamintit ca a fost coleg cu Mihai Tudose in Guvern, pe vremea cand avea calitatea de viceprim-ministru, adaugand ca a lucrat cu acesta „foarte strans”, la fel ca si cu alti ministri.

„As fi vazut in acea perioada, as fi simtit daca exista o alta comanda la Mihai Tudose in afara comenzii guvernamentale sau — in chestiuni politice — in afara convingerilor de la partid. Convingerea mea este ca nu are dubla comanda si — cu exceptia celor patru colegi, carora le respect optiunea si votul — se pare ca nici ceilalti colegi din CEx nu au parerea ca Mihai Tudose are dubla comanda”, a declarat Liviu Dragnea la finalul sedintei CEx.

Marian Oprisan si-a manifestat ingrijorarea fata de relatiile lui Tudose cu serviciile secrete. „De dragul partidului l-am votat pe Tudose. Sa nu dea Dumnezeu sa fie ziua tradarii PSD, a membrilor, simpatizantilor PSD si cetatenilor Romaniei”, a spus Orpisan intr-un SMS pe care i l-a trimis lui Marius Pieleanu.

Lia Olguta Vasilescu a declarat luni ca Mihai Tudose „va avea obligatia sa ne arate ca nu are dubla comanda”. Intrebata in mod repetat de ziaristi despre legaturile lui Tudose cu SRI, Olguta Vasilescu a declarat ca „exista suspiciuni despre domnia sa, dar el ne-a dovedit de fiecare data ca singura comanda a lui e la PSD”.

Tudose intrat in atentia presei in 2015, cand a fost acuzat de plagiat a lucrarii de tezei de doctorat, obtinuta la Academia Nationala de Informatii a SRI, sub indrumarea lui Gabriel Oprea. In martie 2016, Tudose a cerut renuntarea la doctorat. Tudose a fost suspectat in permanenta in interiorul partidului de legaturi cu SRI.

In 2013, Mihai Tudose a ajuns conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii a SRI. Ministrul Economiei a mai urmat in 2006 un Curs post-universitar in domeniul securitatii nationale la Colegiul Superior de Securitate Nationala (Serviciul Roman de Informatii).

Antena 3 l-a acuzat, luni, ca este prieten cu Florian Coldea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: