politica

Liviu Dragnea e galben. Aurelian Badulescu a ajuns la Parchet, gata sa-l toarne: „Sforarii din spatele unor trusturi de presa nu v-ar fi lasat aici”

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a ajuns luni dimineata la Parchet, unde a declarat ca va face „completari” in legatura cu cele deja spuse in cazul reprimarii manifestatiei din 10 august.

„Ceea ce voi declara astazi nu are legatura cu declaratia pe care am dat-o, este in completarea acestui lucru. Credeti ca daca eu as fi facut o declaratie in genul ‘dom’le, mai am niste completari’, sforarii care sunt in spatele unor trusturi de presa v-ar mai fi lasat sa fiti astazi aici?”, a declarat Badulescu la intrarea in Parchetul General.

Badulescu a declarat miercuri seara ca a mintit la Parchet atunci cand a fost audiat in ancheta privind violentele de la protestul diasporei din 10 august, declaratia fiind facuta in contextul retragerii sprijinului politic de catre PSD Bucuresti.

„Dom’le, dupa cate am facut eu… Am mers pana acolo incat a trebuit sa mint. (…) Am avut o alta atitudine decat cea care ar fi trebuit atunci cand am declarat in fata organelor de urmarire penala ce m-au intrebat referitor la evenimentele din 10 august si am spus asta in contextul in care am vrut sa subliniez faptul ca am facut tot ce mi-a stat in putere ca sa trag cu acest partid“, a afirmat Badulescu dupa ce PSD Bucuresti a decis sa-i retraga sprijinul politic..

El a mai spus ca sunt lucruri pe care de acum incolo va trebui sa le lamureasca cu cei care se ocupa de ancheta.

Intrebat daca va merge la Parchet sa-si schimbe declaratia, Aurelian Badulescu a replicat: „Nu, o sa ma cheme Parchetul si o sa zica: «Domnu’ Badulescu, ai spus ca ai mintit». Da, domnule. «Ia pixul si hartia si hai sa vedem ce trebuie sa indreptam aicea»“.

Viineri, el a explicat ca a spus ca a „mintit”, pentru a atrage atentia asupra unei situatii. ”Daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat”, a subliniat Badulescu.

”Am preferat sa spun acel termen, ca am mintit. Trebuie sa stiti ca este un vector de a atrage atentia asupra unei situatii, pentru ca daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat. Situatia de pe data de 10 aduce noi situatii la cunostinta Parchetului, care va trebui, in urma acestor declaratii pe care le voi da si care nu au avut legatura cu ce m-au intrebat procurorii la acel moment, sa porneasca pe alte piste pentru a identifica, in opinia mea, daca sau nu 10 august 2018 a fost creatia lui Liviu Dragnea”, a declarat Badulescu.

Intrebat daca interventia jandarmilor a fost legala, Badulescu a spus: ”In acea zi, Jandarmeia a fost folosita intr-un joc in care oamenii au avut de pierdut – atat jandarmii, cat si oamenii care au intrat in contact cu jandarmii”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Piedone si-a depus candidatura: „Voi castiga cu 42%”. A venit sfidator cu tricou „Si eu sunt interlop”

Cristian Popescu Piedone si-a depus, vineri, candidatura la Biroul Electoral pentru functia de primar al…

2 ore ago

Seful AIEA, avertisment: „Iranul are suficient material pentru o bomba nucleara”

Iranul are mai mult uraniu puternic imbogatit decat are nevoie daca doreste sa construiasca una…

O oră ago

Ciolacu: „In fiecare zi, in Dubai sunt 100.000 de romani in vacanta”

Premierul Marcel Ciolacu a sustinut vineri, la finalul viziteo oficiale in Emiratele Arabe Unite, ca…

2 ore ago

Guvernul interimar din Bulgaria a inceput drumul cu stangul. Premierul interimar cere deja schimbarea a doi ministri

Premierul interimar al Bulgariei, Dimitar Glavchev, si mai multi politicieni insista ca presedintele tarii, Rumen…

2 ore ago