Liviu Dragnea, inca un esec major privind bugetul pe 2019. Tot nu-i gata, este balamuc in coalitia de guvernare

politica

Sedinta coalitiei de guvernare, in care s-a discutat pe marginea proiectului de buget pe 2019, s-a incheiat, dupa aproximativ 3 ore fara a se ajunge la un acord. Discutiile vor continua insa si miercuri, fiind invitati si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si ai Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR).

Potrivit unor surse politice, miercuri, la ora 10,00, va avea loc o noua sedinta a coalitiei de guvernare.

„Maine ii chemam pe cei de la Transporturi. (…) Maine vrem sa ne mai intalnim cu Asociatia Municipiilor, sa mai discutam si cu ei. (…) S-ar putea sa vina AMR-ul aici. (…) Maine o sa discutam infrastructura rutiera, feroviara”, au precizat sursele, citate de Agerpres.

De asemenea, la intalnirea coalitiei vor participa si reprezentanti ai UDMR, au mentionat sursele.

La sedinta de marti au participat presedintii celor doua Camere, Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea, si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, dar si liderii ALDE Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian si reprezentanti ai UDMR.

Luni, liderii coalitiei PSD – ALDE si premierul Viorica Dancila au discutat pe tema bugetului peste trei ore. In principal, s-a discutat problema alocarilor bugetare pentru comunitatile locale, in contextul in care saptamana trecuta Asociatia Municipiilor din Romania a respins categoric propunerile Ministerului Finantelor Publice privind preluarea integrala a unor categorii de cheltuieli descentralizate si a solicitat Guvernului sa asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind sistemul de protectie a copilului si a persoanelor cu dizabilitati, conform programului de guvernare.

Imediat dupa alegeri, in luna decembrie 2016, Dragnea anunta tafnos ca bugetul era deja gata pentru anul urmator. „Nu dorim repetarea situatiei in care primele luni din an erau pierdute pentru a se realiza proiectul de buget”, spunea atunci seful PSD.

Mai mult despre: ,


Comentarii: