Liviu Dragnea se delimiteaza violent de propunerile pesedistului Robert Negoita: „Eu nu sustin asa ceva si PSD nu va sustine asa ceva”

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referindu-se la proiectul Codului finantelor publice locale, aflat in lucru la Ministerul Dezvoltarii Regionale, ca el nu sustine nicio majorarea a taxelor si impozitelor locale. Deranjat de insistenta jurnalistilor pe acest subiect, liderul social-democrat a mai spus ca s-ar face „un intreg scenariu pe o informatie venita pe surse”, ignorand practic atat proiectul MDRAP, cat si ceea ce a declarat recent Robert Negoita, primarul Sectorului 3 si presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.

Liderul social-democrat a fost intrebat de jurnalisti ce parere are despre proiect si daca crede ca este o solutie majorarea impozitelor si taxelor locale pentru a acoperi deficitul de bani generat in bugetele administratiilor locale de „revolutia fiscala”, anunta Digi24.ro.

„Categoric, nu. Nu au nicio legatura masurile fiscale adoptate de Guvern – ca nu e vorba de o revolutie – cu nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodata de acord si nu o sa fiu nici in continuare sa sustin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care sa mareasca impozitele si taxele locale. Eu nu sustin asa ceva si PSD nu va sustine asa ceva, pentru ca nu e nevoie”, a raspuns Dragnea.

Mai mult, liderul social-democrat a sustinut ca nici premierul Viorica Dancila nu ar sustine si nici nu ar avea cunostinta despre o intentie de majorare a taxelor si impozitelor locale. „Eu acum aflu despre asta si sunt covins ca nici doamna Dancila nu a fost informata pana acum despre asta. Cand va ajunge la Guvern asa ceva, sunt sigur ca doamna Dancila va avea o discutie cu noi in coalitie. Din cate stiu, nici dumneaei nu sustine asa ceva”, a declarat Dragnea.

La insistentele jurnalistilor, care au dorit sa afle daca agreaza propunerea formulata de Robert Negoita, primar al Sectorului 3 si recent reales vicepresedinte al PSD, Liviu Dragnea a raspuns iritat: „Noi, acuma, incepem sa facem un intreg scenariu pe o informatie venita pe surse?”. Potrivit unui proiect aflat in discutii la Ministerul Dezvoltarii Regionale, privind Codul finantelor publice locale, taxele si impozitele locale s-ar putea majora substantial ca urmare a instituirii unei obligatii pentru autoritatile locale de a opta pentru pragul maxim de impozitare. Reprezentantii PNL au sustinut ca taxele si impozitele locale ar creste de sase ori ca urmare a modificarilor preconizate.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, nu a negat, la randul sau, ca se vor produce unele majorari, dar a aratat ca el si colegii din Asociatia Municipiilor din Romania sustin „o taxare unitara”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: